Postoje prednosti perioda bez intimnih odnosa - vraćanje samopouzdanja je samo jedna od njih!

08.05.2023

21:37

0

Autor: K. B.

Ako se osećate frustrirano zbog nedostatka intimnih odnosa, pokušajte da usmerite svoju energiju na stvari koje vam mogu doneti zadovoljstvo

Postoje prednosti perioda bez intimnih odnosa - vraćanje samopouzdanja je samo jedna od njih!
Privlačna žena - Copyright Freepik

Iako intimni odnosi mogu ojačati srce i produžiti život, vreme provedeno bez seksa takođe ima svoje prednosti, posebno za vaše mentalno zdravlje. Iskoristite ovaj period da se posvetite sebi i svom telu i da radite na poboljšanju svoje fizičke forme.

Pexels
 

Više vežbe, više samopouzdanja

Tokom seksa, žene mogu biti izuzetno nesigurne u svoje telo, pitajući se da li su dovoljno dobre ili privlačne, što može loše uticati na njihovo samopouzdanje.

Period bez seksa može promeniti vaše prioritete, tako da možete iskoristiti dodatno vreme za vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma će definitivno povećati vaše samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate na svoje telo.

Istraživanje sopstvenog tela

„Sušni“ period je odlična prilika da istražite sopstveno telo. Najviše koristi od samozadovoljavanja mogu imati oni koji nikada sa partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a šta ne i koje dodire zapravo vole.

Nema straha od trudnoće

Život u paru, uprkos svojim prednostima, ponekad može biti veoma naporan. Partneri treba da se međusobno koordiniraju i prave kompromise. Postoje razne rasprave, uključujući i seks, zbog čega su svađe neizbežne. Bez seksa nema drame, kao ni straha od neželjene trudnoće.

Freepik
 

Više ćete ceniti seks

Vreme provedeno bez seksa će vas naučiti da više cenite seks. Kada se ovaj period završi, kotrljanje između čaršava biće intenzivnije nego ikada ranije, posebno ako koristite veštine koje ste naučili istražujući sopstveno telo, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike