Hrana kao afrodizijak: Rasplamsajte strasti u krevetu uz pomoć ovih namirnica

24.05.2023

22:21

0

Autor: K. B.

Slatko-zapaljiva simfonija ukusa za vatrenu večeru

Hrana kao afrodizijak: Rasplamsajte strasti u krevetu uz pomoć ovih namirnica
Ilustracija - Copyright Freepik

Da li ste ikada čuli izraz "hrana kao afrodizijak"? Verovatno jeste, jer od davnina se veruje da određena hrana može pobuditi želju i podstaći strast među ljubavnicima. Iako nema naučnih dokaza da hrana može direktno delovati kao afrodizijak, postoji nekoliko namirnica koje su poznate po svojim stimulativnim svojstvima i mogu uneti malo više "vatre" u vašu romantičnu večeru.

Čokolada

Prva na listi je čokolada. Ova slatka poslastica dugo se smatra afrodizijakom zbog svoje sposobnosti da podigne nivo endorfina i serotonina u mozgu, koji su povezani sa osećajem sreće i zadovoljstva. Pored toga, čokolada sadrži i feniletilamin, hemijsko jedinjenje koje se oslobađa tokom zaljubljenosti i može pobuditi blage euforične efekte.

Freepik
 

Ostrige

Još jedna namirnica koja se često povezuje sa seksualnom stimulacijom su ostrige. Ostrige su bogate cinkom, mineralom koji je neophodan za proizvodnju testosterona, hormona povezanog sa povećanom seksualnom željom kod muškaraca i žena. Osim toga, ostrige sadrže i dopamin, neurotransmiter koji pomaže u podizanju raspoloženja i stvaranju osećaja zadovoljstva.

Ljuta paprika

Još jedan zanimljiv izbor je ljuta paprika. Ova začinjena namirnica sadrži kapsaicin, supstancu koja podstiče oslobađanje endorfina i ubrzava rad srca. Začinjena hrana može dovesti do širenja krvnih sudova i pojačanog protoka krvi, što može izazvati osećaj topline i uzbuđenja.

Unsplash
 

Nar

Nar takođe ima svoje mesto na listi afrodizijaka. Bogat antioksidantima, nar može poboljšati cirkulaciju krvi i pomoći u održavanju zdravog kardiovaskularnog sistema. Osim toga, smatra se da nar ima sposobnost povećanja nivoa testosterona kod muškaraca i žena, što može pozitivno uticati na seksualnu želju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike