Nije prevara najgore što može da se dogodi: Ovo je osam najopasnijih stvari za vašu vezu

07.05.2023

13:28

0

Autor: Z.A.S.

Ne samo što su opasne, već i ozbiljno mogu da utiču na budućnost veze

Nije prevara najgore što može da se dogodi: Ovo je osam najopasnijih stvari za vašu vezu
Copyright Freepik

Ukoliko biste onima koji su u vezi postavili pitanje šta je najgore što bi u vezi moglo da se dogodi, većina bi verovatno odgovorila da je to prevara.

Međutim, određene stvari su mnogo gore i opasnije od samog varanja, a i te kako utiču na budućnost veze.

Freepik
 

Laganje

Čak iako izbegavate istinu da ne biste povredili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje vremenom postaje veliki problem koji vodi do narušavanja poverenja i vezu postavlja na klimave noge. Trebalo bi da svom partneru možete da kažete sve što vas muči.

Izbegavanje intimnosti

To ne važi samo za intimnost već i na razgovore o osetljivim temama, pitanje da li možete da računate jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbegavanje pokazivanja osećanja kako privatno tako i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljaće veru u njenu ozbiljnost i postojanost partnerovih osećanja.

Freepik
 

Izbegavanje razgovora o problemima

Ako postoji neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba da razgovarate pre nego što on postane ogromna gomila pod tepihom o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajnim, nevažnim ili možda ''nemogućim'' za razgovor, pričajte o njemu.

Tvrdoglavost

Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromise. A u vezi bi uvek trebalo da budete spremni na kompromise. Osobe koje mogu da funkcionišu jedino na način da je sve po njihovom su osobe koje su u vezi same sa sobom.

Freepik
 

Obraćanje s visine

Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje, s obzirom na to da šaljete poruku da mislite kako je vaše mišljenje važnije, kako ste vi pametniji, sposobniji ili vredniji. Ravnopravnost partnera je od izuzetne važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga

Bez obzira na to da li ne želite da razočarate porodicu ili da otkažete putovanje koje ste isplanirali pre tri meseca - takve i slične stvari su pogrešan razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili toga što vam je teško da se nosite sa novonastalom situacijom.

Freepik
 

Manipulacija

Ovo je jako osetljivo područje jer je neko u stanju da godinama suptilno manipuliše partnerom, a da ovaj to uopšte ne shvati. Ukoliko osećate da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete duboko nesrećni, zapitajte se šta vas uopšte povezuje i zbog čega ste u vezi.

Ljubomora

Možda vas partner ne vara, ali redovne sumnje mogu da budu mnogo gore od same prevare. U vezi treba da se osećate voljeno, poželjno, sigurno i da budete puni samopouzdanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike