Osvežite svoje krpe i uklonite fleke uz ovaj kuhinjski sastojak: Briljantna metoda za izbeljivanje

04.06.2024

18:12

0

Autor: K. B.

Otkrijte jednostavan trik koji će ukloniti i najupornije fleke s vaših krpa, ostavljajući ih potpuno obnovljenim

Osvežite svoje krpe i uklonite fleke uz ovaj kuhinjski sastojak: Briljantna metoda za izbeljivanje
Copyright Profimedia

Na njenom „Jutjub“ kanalu, jedna žena je podelila korisni video u kojem deli jednostavan trik za izbeljivanje krpa i uklanjanje tvrdokornih fleka koristeći samo sastojke koje već imate u kuhinji. U svom opisu, naglasila je praktičnost ovog trika, posebno kada nemate vremena da krpe potapate u rastvor sode bikarbone.

Prvo što će vam trebati su rukavica za kupanje ili bela čarapa, morska so i deterdžent za sudove. Sama procedura počinje pravljenjem mešavine u rukavici ili čarapi, kombinovanjem jedne kašike morske soli s malo deterdženta za sudove. Ova mešavina se potom koristi za trljanje po površini krpa kako bi se temeljito očistile.

 

 

Nakon što se krpe tretiraju ovom mešavinom, sledeći korak je njihovo pranje u mašini za veš. U tu svrhu, dodaje se uobičajeni prašak za veš ili kapsula, uz dodatak sirćeta u deo za omekšivač i praška za pecivo u deo za prašak. Opciono, možete dodati nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja za prijatan miris. Mašina se potom pali na 90 stepeni i krpe se peru.

Rezultat ovog postupka je očaravajući: krpe postaju svetle kao sneg, a sve fleke nestaju, ostavljajući ih potpuno osveženim i prijatno mirišljavim. Ovaj jednostavan, ali efikasan trik osigurava da vaše krpe izgledaju kao nove, bez potrebe za skupim hemijskim sredstvima za čišćenje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike