Ako želite mir i prosperitet, brzo se oslobodite ovih predmeta iz kuhinje

30.05.2024

09:23

0

Autor: K. B.

Ako obavite nekoliko zadataka u ovoj prostoriji, možete rasterati nesuglasice i neuspeh iz dom

Ako želite mir i prosperitet, brzo se oslobodite ovih predmeta iz kuhinje
frižider - Copyright Pixabay

Kada ste poslednji put temeljno očistili kuhinju? Da li znate da čista kuhinja privlači novac? I da obavljanjem nekoliko sitnica u ovoj prostoriji možete oterati svađe i neuspeh iz doma? Evo nekoliko razloga da pročitate ove savete i osvežite svoju kuhinju!

Plastične posude za hranu koje su promenile boju

Ako primetite da su plastične posude u kojima nosite ručak na posao promenile boju ili imaju mrlje koje se ne uklanjaju pranjem, vreme je da ih zamenite.

Okrnjeno ili napuklo posuđe

Posuđe koje je oštećeno može biti opasno za upotrebu. Okrnjene ivice mogu izazvati povrede prilikom pranja sudova, a napukle ručke mogu se potpuno odlomiti tokom korišćenja. Bacite takvo posuđe i koristite samo neoštećeno.

Profimedia
 

Komadići aluminijumske folije

Male komadiće aluminijumske folije koje čuvate misleći da će vam koristiti, verovatno nikada nećete koristiti. Zato slobodno bacite te sitnice koje samo zauzimaju prostor.

Zarđali kalupi za mafine

Kalupi za mafine sa zarđalom površinom neće obezbediti optimalno pečenje vaših kolača, već će im dati ustajali i zagoreli ukus. Vreme je da ih zamenite.

Stari čepovi od plute

Sačuvajte čepove koji imaju sentimentalnu vrednost, ali sve ostale čepove od plute slobodno bacite. Nepotrebno zauzimaju prostor i prave nered.

Pocrnelo drveno posuđe

Ako su vaše varjače, oklagije ili drugi drveni kuhinjski pribor pocrneli ili oštećeni, vreme je da ih zamenite novim, čistim i kvalitetnim.

Freepik
 

Sve što je isteklo

Pregledajte frižider, police i fioke i bacite sve što je isteklo ili se pokvarilo. Nema kompromisa - sve što je isteklo rok trajanja ide u kantu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike