Želite više strasti? Ovo je najbolja boja za spavaću sobu i ne, nije crvena

11.01.2023

15:11

0

Autor: K. O.

Crvene spavaće sobe su precenjene. Obojite zidove u pravu boju i vodite ljubav tri puta nedeljno

Želite više strasti? Ovo je najbolja boja za spavaću sobu i ne, nije crvena
profimedia-0537915785 - Copyright Profimedia

Nije svejedno koje su vam boje zidovi u spavaćoj sobi. Sem što će to uticati na kvalitet vašeg sna, utiče i na vaš libido i seksualni život. 

Tako parovi koji su odabrali pravu boju za spavaću sobu vode ljubav prosečno tri puta nedeljno, češće nego oni okruženi nekim drugim bojama. I ako vam je odmah na pamet pala crvena, da znate da je ta boja precenjena.

Istraživanje na temu uticaja boja na ljudsku psihu napravila je britanska hotelijersko-ugostiteljska firma Travelodge. Istražili su 2.000 domova u Velikoj Britaniji, porazgovarali s ukućanima i došli do nekih zaključaka.

Fokusirali su se na spavaće sobe, odnosno kako boje u njima utiču na obrasce spavanja, ali i neke druge navike.

Unsplash
 

Kroz razgovore sa raznim profilima ljudi, o njihovim iskustvima, shvatili su da boja karamele na zidovima dobro utiče na seksualni život, odnosno parovi koji su odabrali tu boju za svoju spavaću sobu vode ljubav prosečno tri puta nedeljno, češće nego parovi okruženi nekim drugim bojama.

Istraživači su shvatili da su crvene spavaće sobe precenjene kada je požuda u pitanju - ona ne utiče na raspaljivanje strasti toliko koliko se o tome priča. Partneri koji borave u takvim prostorijama intimi se prepuštaju u proseku jednom nedeljno.

Unsplash
 

Takođe, pokazalo se i kako farbanje spavaće sobe u plavo, sivo ili srebrno utiče na ljude. Oni koji spavaju u plavim sobama govore da se u njima odlično naspavaju, ta da u proseku spavaju osam sati.

Pojedinci kojima su spavaće sobe sive boje, češće provode vreme u kupovini putem interneta dok su krevetu, a oni sa srebrnim zidovima češće vežbaju u spavaćoj sobi, prenosi bestlifeonline.com.

BONUS  VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike