Stručnjaci rešili dilemu: Konačno imamo odgovor na pitanje da li bojler treba da bude uključen stalno ili samo noću

02.03.2023

17:01

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko želite da uštedite, poslušajte ove savete

Stručnjaci rešili dilemu: Konačno imamo odgovor na pitanje da li bojler treba da bude uključen stalno ili samo noću
Bojler - Copyright Profimedia

Verujemo da se, koliko god novca da imate, od njega najteže odvojite kada dođe vreme za plaćanje računa. Još uvek nismo upoznali osobu koja voli da ih plaća, ali to je neminovna obaveza.

Međutim, apsolutno smo sigurni da bi vam i te kako značilo da umanjite račune, a to verovatno posebno važi za onaj koji se odnosi na struju. Potrošnja struje je u nekim domaćinstvima manja, u nekima veća, ali uvek može da se smanji.

Jedan od načina da to uradite tiče se korišćenja bojlera. Dakle, oni domovi koji nemaju centralno grejanje, već se greju na struju, koriste bojler, a pitanje koje se postavlja jeste šta je bolje - da bojler konstantno bude uključen, ili da bude uključen samo noću.

Vi možda niste sigurni šta će za vaš novčanik biti bolje i pametnije, ali stručnjaci dobro znaju odgovor na ovo pitanje.

- Ukoliko u domaćinstvu živi samac ili samo bračni par, najbolje je da bojler uključuju po potrebi, dok je struja jeftina.

- Ako je višečlana porodica u pitanju, više ćete uštedeti ako je bojler stalno uključen.

- Takođe, zavisi da li se voda iz bojlera koristi samo za tuširanje ili i za kuhinju, dakle, ako sva topla voda u kući ide iz istog aparata, najbolje je da bude uključen stalno.

Profimedia
 

- Kada je reč o podešavanju, i ovde vlada pravilo da je zlatna sredina najbolja opcija, dakle, ili treba da bude na dvojci ili na temperaturi od 55 stepeni.

- Momenat kada bojler treba uvek da bude isključen jeste kada se kupate.

Profimedia
 

- Većina nas nije nikad razmišljala o tome da li je kupanje sa uključenim bojlerom bezbedno, sve dok se ne desi da neko strada. Nažalost, dešava se udar struje tokom kupanja, to nije česta, ali jeste realna pojava. Ako se još pitate da li je udar struje iz bojlera moguć, jeste. Udar struje iz bojlera je česta pojava i vesti na svakih nekoliko meseci pišu o novim žrtvama. Redovan servis bojlera osigurava da do strujnog udara ne dođe - piše na jednoj stranici koja pruža vodoinstalaterske usluge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike