Savet za uštedu zlata vredan: Stručnjak objašnjava šta treba da ubacimo u zamrzivač da bismo smanjili račun za struju

18.11.2022

15:24

0

Autor: Z.A.S.

Verovali ili ne, ali rešenje je da ga dobro napunimo i to ne nužno hranom

Savet za uštedu zlata vredan: Stručnjak objašnjava šta treba da ubacimo u zamrzivač da bismo smanjili račun za struju
Ilustracija - Copyright Freepik

Zimi se potrošnja električne energije uglavnom povećava, a neki od nas to znatno osete i na računu za struju. I, naravno, svi bismo želeli da uštedimo, ali mnogi ne znaju koji uređaji su najveći potrošači.

Verovali ili ne, ali kuhinjski uređaji su ti koji prilično mnogo troše, a ovo se posebno odnosi na zamrzivač i frižider. Stručnjak za štenju je zato objasnio kako bismo mogli da uštedimo.

Prema njegovim rečima, napajanje zamrzivača može da uštedi novac na nekoliko načina. Pre svega, kaže da rad zamrzivača efikasnijim može da učini to što ćemo ga držati punim. Na ovaj način će, kaže on, to i smanjiti račune. Dakle, potrebno je da napunimo zamrzivače, a za to nam čak nije ni neophodna hrana.

Profimedia
 

- Kada vam je zamrzivač pun, ima manje prostora za ulazak toplijeg vazduha, a predmeti koji se tamo nalaze pomoći će da se ohladi svaki topliji vazduh koji uđe - kaže stručnjak.

Takođe je dodao i da ljudi ne moraju da kupuju dodatnu hranu da bi im zamrzivači bili puni. U zamrzivač možete da ubacite i druge predmete, kao što su posude sa ledom ili kesice sa vodom.

- Ako nemate dovoljno hrane da ga održite punim, korišćenje stvari kao što su blokovi leda ili kese s ledom mogu da spreče ulazak toplijeg vazduha. Ovi predmeti su efikasni i jeftini. Hrana kojom napunite svoj zamrzivač može pomoći u smanjenju troškova njegovog rada. Organizovanjem vašeg prostora za zamrzavanje, zamrzavanjem ostataka sveže hrane i korišćenjem zamrznutih proizvoda možete smanjiti bacanje hrane i uštedeti novac - istakao je.

Profimedia
 

Navodi i da kupovina zamrznute hrane može da bude jeftinija od kupovine svežih proizvoda koji se kvare i mnogo brže propadaju. Njegova preporuka je da hranu, koju znamo da nećemo koristiti neko vreme, stavimo u zadnji deo zamrzivača. Na ovaj način nećemo morai stalno da je premeštamo kako bismo izvadili ono što želimo da jedemo.

Unsplash
 

I za kraj, njegov savet je da čistimo frižidere, pogotovo u blizini ventilacionih otvora. Održavanje prostora sa strane i na vrhu zamrzivača praznim, pomaže hladnom vazduhu da se lakše kreće okolo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike