Ogledala prizivaju sreću, ali samo ako stoje na ovim mestima: Na jednom nikako ne smeju da se nađu!

14.12.2022

10:27

0

Autor: Z.A.S.

Ogledala prizivaju sreću, ali samo ako stoje na ovim mestima: Na jednom nikako ne smeju da se nađu!
Ogledala - Copyright Pexels

Ogledala, prema feng šuiju, privlače sreću i pozitivnu energiju, ali i nesreću, a sve u zavisnosti od mesta na kome ga postavite.

U određenim prostorijama i na određenim mestima bi idealno bilo da imate ogledalo, dok bi iz nekih prostorija, ukoliko ga imate u njima, odmah trebalo da ga sklonite.

Pexels
 

Trpezarija je savršeno mesto za ogledala

Mesto na kome jedete pravo je porodično bogatstvo, a ogledalo povećava tu energiju. Dobro ga je staviti i negde u dnevnu sobu, gde se družite i organizujete druženja, jer povećava pozitivan ći.

Idealno bi bilo kada bi mogli da postavite ogledalo od poda do plafona koje će reflektovati trpezarijski sto, ali tako da ne gleda na ulazna vrata.

Profimedia
 

Mala prostorija i uzak hodnik

Malu sobu možete da povećate ogledalom gde god da ga postavite. Isto možete da uradite i s dugačkim, uskim hodnikom na koji treba staviti ogledalo uzduž zida. Nemojte da postavljate ogledala jedno preko puta drugog jer će se tako zarobiti energije koje će se odbijati jedna o drugu i ostaće zarobljene u tom prostoru, objašnjava feng šui

Možete da ga postavite na dno dugog mračnog hodnika kako bi reflektovalo svetlo i pozitivnu ći energiju u prostor. Ali pazite da ogledalo ne gleda prema ulaznim vratima ili kuhinji.

Hodnik

Ogledalo je najbolje postaviti vertikalno uz ulazna vrata, ili, isto tako, ali na bočni zid. Staviti ogledalo nasuprot ulaznih vrata bi bila najveća greška, jer se, prema feng šuiju, reflektovanjem ulaza, sva energija i mogućnosti odbiju od vas i pre nego što vam dođu.

Pexels
 

Stepenište

Ukoliko na zid stepeništa postavite veliko ogledalo, proširićete ga vizuelno, pogotovo ako je usko. Takođe, to će stvoriti sreću i pomoći će dobroj energiji da kruži stepeništem. Međutim, nije preporučljivo stavljati ogledalo u podnožje stepeništa, jer "seče" noge i kada se penjete i kada se spuštate.

Kupatilo

Ogledalo ne bi trebalo da reflektuje WC šolju niti da "seče" glavu bilo kome ko se u njega gleda. Neki preporučuju da se stavi ogledalo u punoj dužini vrata kupatila sa spoljne strane. Tako se čini da kupatilo "nestaje" reflektovanjem ostalog prostora.

Pixabay
 

Kuhinja

Prema feng šuiju, nije preporučljivo držati ogledala u kuhinji.

Spavaća soba

Preporuka je da ogledalo nikada ne postavite tako da gleda ka krevetu, jer donosi lošu energiju. Ono ne bi trebalo da bude ni iznad kreveta, jer prema feng šuiju, tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i za probleme u braku.

Pixabay/ Nowaja
 

Sva mesta na koja ne treba stavljati ogledalo:

  • Nasuprot kamina (iznad kamina može) jer reflektovanje vatre unosi previše energije
  • Iznad šporeta (zbog sličnog razloga kao i kod kamina)
  • Preko puta ulaznih vrata
  • Da gleda ka krevetu
  • Da gleda ka wc šolji

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike