aktuelno

Recept dana: Ukusne zapečene paprike sa sirom, jajima i kulenom su idealan letnji obrok!

17.06.2025

07:52

0

Autor: K. O.

Sočno i mirisno jelo

Recept dana: Ukusne zapečene paprike sa sirom, jajima i kulenom su idealan letnji obrok!
Copyright Profimedia

Kad temperature porastu, svi tražimo brze i jednostavne recepte koji ne zahtevaju sate provedene kraj šporeta, a opet pružaju bogat ukus i osećaj domaće kuhinje. Upravo takvo jelo su ove zapečene paprike – lagane, a zasitne, idealne za ručak, večeru ili posluženje gostima.

Spoj blago pečenih paprika sa kremastim filom od jaja i sitnog sira, uz dodatak pikantnog kulena i topljenog kačkavalja na vrhu, pruža pravu eksploziju ukusa. Priprema je brza i laka, a rezultat je sočno i mirisno jelo koje mami osmehe čim izađe iz rerne.

Probajte ovu sjajnu kombinaciju ukusa – možda postane vaš novi omiljeni letnji klasik!

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  •     4 veće paprike (crvene ili žute, mesnate)
  •     3 jaja
  •     200 g sitnog sira
  •     100 g kulena (isečenog na kockice)
  •     So i biber po ukusu
  •     Malo maslinovog ulja (za podmazivanje pleha)
  •     100 g rendanog kačkavalja (ili bilo kog tvrdog sira koji se lepo topi)
  •     Peršun ili mladi luk za dekoraciju (opciono)
Recept dana: Ukusne zapečene paprike sa sirom, jajima i kulenom su idealan letnji obrok!Profimedia
 

Priprema:

Operite paprike, prepolovite ih po dužini i očistite od semenki. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, sa otvorenom stranom nagore. Po želji ih možeš malo posoliti.

U činiji umutiti jaja, dodati sitni sir i seckani kulen. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Po želji možete dodati i malo seckanog peršuna ili origana za dodatni miris.

Kašikom napunite svaku polovinu paprike pripremljenom smesom. Nemojte ih puniti do vrha, jer se fil tokom pečenja malo podigne.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 20 minuta, dok se fil ne stegne.

Izvadite pleh iz rerne, pospite svaku papriku rendanim kačkavaljem (možete staviti i samo list sira odozgo) i vratite u rernu još 5–10 minuta, dok se sir lepo ne istopi i ne dobije zlatnu boju.

Po želji, gotove paprike ukrasite seckanim peršunom ili mladim lukom. Odlične su tople, ali i hladne.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike