
Recept dana: Ukusne zapečene paprike sa sirom, jajima i kulenom su idealan letnji obrok!
Sočno i mirisno jelo

Kad temperature porastu, svi tražimo brze i jednostavne recepte koji ne zahtevaju sate provedene kraj šporeta, a opet pružaju bogat ukus i osećaj domaće kuhinje. Upravo takvo jelo su ove zapečene paprike – lagane, a zasitne, idealne za ručak, večeru ili posluženje gostima.
Spoj blago pečenih paprika sa kremastim filom od jaja i sitnog sira, uz dodatak pikantnog kulena i topljenog kačkavalja na vrhu, pruža pravu eksploziju ukusa. Priprema je brza i laka, a rezultat je sočno i mirisno jelo koje mami osmehe čim izađe iz rerne.
Probajte ovu sjajnu kombinaciju ukusa – možda postane vaš novi omiljeni letnji klasik!
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 4 veće paprike (crvene ili žute, mesnate)
- 3 jaja
- 200 g sitnog sira
- 100 g kulena (isečenog na kockice)
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja (za podmazivanje pleha)
- 100 g rendanog kačkavalja (ili bilo kog tvrdog sira koji se lepo topi)
- Peršun ili mladi luk za dekoraciju (opciono)

Priprema:
Operite paprike, prepolovite ih po dužini i očistite od semenki. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, sa otvorenom stranom nagore. Po želji ih možeš malo posoliti.
U činiji umutiti jaja, dodati sitni sir i seckani kulen. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Po želji možete dodati i malo seckanog peršuna ili origana za dodatni miris.
Kašikom napunite svaku polovinu paprike pripremljenom smesom. Nemojte ih puniti do vrha, jer se fil tokom pečenja malo podigne.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 20 minuta, dok se fil ne stegne.
Izvadite pleh iz rerne, pospite svaku papriku rendanim kačkavaljem (možete staviti i samo list sira odozgo) i vratite u rernu još 5–10 minuta, dok se sir lepo ne istopi i ne dobije zlatnu boju.
Po želji, gotove paprike ukrasite seckanim peršunom ili mladim lukom. Odlične su tople, ali i hladne.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari