
Recept dana: Brza torta sa jagodama i čokoladom, ne peče se i gotova je za 15 minuta
Nećete joj naći manu, a zbog nje će ukućani i noću otvarati frižider

Sezona je jagoda i zato želimo da ih iskoristimo najbolje što možemo. Idealne su za brze torte kojima daju osvežavajuću notu.
Ne znamo koja je kombinacija bolja, a za one koji vole čokoladu, imamo pravu stvar. Recept za brzu tortu sa jagodama, čokoladom, pudingom i keksom.
Sa njom nema greške, a biće gotova očas posla. Sastavite je uveče, stavite u frižider, odete na spavanje, a ujutru vas čeka savršena poslastica.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 3 pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 1 l mleka
- 180 g maslaca ili margarina
- 200 g kisele pavlake
- 250 g keksa (pti ber)
- 500 g jagoda
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
- Malo ulja
Za dekoraciju:
- Jagode
- Mleveni pistaći

Priprema:
Razmutite tri pudinga sa 150 g šećera i malo mleka koje ste uzeli od pripremljenog litra. Ostatak mleka sipajte u šerpu i ostavite da provri. Dodajte razmućen puding i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne.
Kada je skuvano, sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa lepo sve zajedno umešajte. Dok je još vruće dodajte i kiselu pavlaku.
U većoj posudi izlomiti keks, pa fil preliti preko njega. Dobro izmešati da se lepo rasporedi.
Potom iseckati jagode i takođe dodati. Lagano mešati da se sve lepo sjedini. Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm.
Lepo poravnati i ostaviti sa strane dok istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i ulje. Topiti na laganoj vatri. Glazuru malo prohladiti, pa preliti preko torte.
Ukrasiti jagodama i pistaćima ili po želji.
Ostavite da se dobro ohladi, najmanje šest sati, a najbolje preko noći.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari