aktuelno

Recept dana: Banana hleb sa čokoladom i orasima, slatki užitak koji mami osmehe - uvek ćete ga praviti po ovom receptu

07.12.2024

07:51

0

Autor: A. M.

Sa ovom poslasticom nema greške

Recept dana: Banana hleb sa čokoladom i orasima, slatki užitak koji mami osmehe - uvek ćete ga praviti po ovom receptu
Copyright Profimedia

Ako ste ljubitelj slatkih užitaka koji mirišu na dom i toplinu, ovaj banana hleb sa čokoladom i orasima je savršen izbor za vas. 

Zamislite miris zrelih banana, otopljene čokolade i hrskavih oraha koji se spajaju u mekanoj, sočnoj teksturi savršenog hleba.

Bilo da tražite brzi desert za užinu ili želite da impresionirate goste, ovaj recept je jednostavan, brz i, naravno, neverovatno ukusan.

Uz samo nekoliko sastojaka, uživaćete u svakom zalogaju. Pronađite sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog slatkog specijaliteta i učinite svaki dan malo slađim.

Recept dana: Banana hleb sa čokoladom i orasima, slatki užitak koji mami osmehe - uvek ćete ga praviti po ovom receptuProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 1 sat i 15 minuta

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 120 g šećera
  • 100 g otopljenog putera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g crne čokolade, iseckane na male komade
  • 1/2 kašičice cimeta (opciono)
Recept dana: Banana hleb sa čokoladom i orasima, slatki užitak koji mami osmehe - uvek ćete ga praviti po ovom receptuProfimedia
 

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite kalup za hleb papirom za pečenje ili ga dobro podmažite. Banane ogulite i izgnječite viljuškom u glatku kašu.

2. U velikoj činiji umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte otopljeni puter, vanilu i izgnječene banane, pa sve dobro promešajte.

3. U posebnoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet (ako ga koristite). Polako dodajte ovu mešavinu u mokre sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

4. U smesu umešajte iseckane orahe i komadiće čokolade. Pazite da sve bude ravnomerno raspoređeno.

5. Prebacite smesu u pripremljeni kalup za hleb i poravnajte površinu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 60-70 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva (testirajte u sredini hleba).

6. Kada je hleb pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu oko 10 minuta, a zatim ga izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike