aktuelno

Recept dana: Banana puding, kremasti desert koji osvaja svako nepce, idealan je spoj aromatičnog fila i vazdušastih piškota

20.08.2024

07:57

0

Autor: A. M.

Odličan za pravljenje unapred

Recept dana: Banana puding, kremasti desert koji osvaja svako nepce, idealan je spoj aromatičnog fila i vazdušastih piškota
Copyright Printscreen/YouTube

Kad je reč o jednostavnim, a ipak neodoljivo ukusnim desertima, banana puding je pravi izbor za sve ljubitelje slatkiša.

Ova poslastica ne samo da je puna fantastičnih ukusa, već je i izuzetno laka za pripremu.

Sa savršenom kombinacijom kremaste teksture, zrelih banana i umirujućih nota vanile, banana puding pruža pravo zadovoljstvo za nepce.

Bilo da tražite savršeni završetak obroka ili jednostavan način da obradujete svoje najmilije, ovaj recept će vam pomoći da kreirate desert koji će zasigurno postati omiljen u vašoj kući.

Recept dana: Banana puding, kremasti desert koji osvaja svako nepce, idealan je spoj aromatičnog fila i vazdušastih piškotaFreepik
 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • pola kašike arome vanile
  • 400 g piškota
  • 2 velike zrele banane, isečene na kolutiće

Priprema:

1. U velikoj šerpi umutite mleko, šećer, so i slatku pavlaku i zagrejte mešavinu na srednje jakoj temperaturi dok ne počne da ključa, 3 do 5 minuta.

2. Pomešajte žumanca i skrob u velikoj posudi koja je otporna na toplotu.

3. U sporom, ravnomernom mlazu, sipajte mešavinu vrelog mleka preko mešavine žumanaca, neprestano mešajući da se jaja ne kuvaju. Sipajte celu smesu u šerpu, vratite na ringlu i smanjite temperaturu na srednje-nisku i neprestano mutite dok se ne zgusne do konzistencije testa za palačinke, 5 do 6 minuta, a zatim dodajte aromu vanile. 

4. Nanesite tanak sloj fila na dno vatrostalne posude. Na vrh rasporedite jednu trećinu piškota, a zatim jednu trećinu banana. Ponovite postupak nanošenja slojeva još dva puta, završavajući pudingom. Stavite plastičnu foliju direktno na površinu pudinga i stavite u frižider dok se ne ohladi i piškote ne omekšaju, oko 6 sati.

5. Kada je poslastica spremna za serviranje, po izboru možete posuti usitnjenim piškotama ili nekim drugim keksom.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike