aktuelno

Recept dana: Urolane lazanje sa spanaćem i pečurkama, sočni italijanski specijalitet bez mesa a još i ne goji (VIDEO)

02.11.2024

07:38

0

Autor: V. I.

Recept dana: Urolane lazanje sa spanaćem i pečurkama, sočni italijanski specijalitet bez mesa a još i ne goji (VIDEO)
Copyright Freepik

Ako tražite obrok koji će istovremeno oduševiti i najprobirljivije gurmanei pružiti vam lakoću pripreme, ove lazanje sa spanaćem i pečurkama je pravi izbor! Puno bogatih ukusa, ovo jelo kombinuje svežinu blanširanog spanaća, kremastu teksturu sorai savršeno balansiran ukus pečuraka, stvarajući harmoničan spoj koji svako voli.

Sočan marinarara sos prožima svaki sloj, dok dodatak pečuraka daje posebnu punoću ukusa. Pored divne teksture i ukusne kombinacije sastojaka, ova lazanja donosi i estetski privlačne slojeve koji se topi u ustima – savršena za svečane večere ili porodična okupljanja.

Recept dana: Urolane lazanje sa spanaćem i pečurkama, sočni italijanski specijalitet bez mesa a još i ne goji (VIDEO)Pixabay
 

 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 16 listova testa za lazanje
  • 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 500 g svežeg spanaća, blanširanog
  • 1 šolja (240 ml) rendanog parmezana
  • 500 g rikote
  • 1 l marinarara sosa (ili gust sok od paradajza)
  • 200 g sira tipa mocarela
  • so, biber

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180° C.

2. Sipajte 500 ml marinarara sosa na dno okrugle posude za pečenje (oko 4 litra) i ostavite sa strane. 

3.  U tiganju na malo maslinovog ulja propržite crni luk.

4. Dodajte pečurke, so i biber. Kuvajte dok ne omekšaju, oko 3-5 minuta. Ostavite ih sa strane.

5. Pripremite listove za lazanje prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih i ostavite da se malo ohlade kako biste lakše rukovali.

6. U većoj činiji pomešajte blanširani spanać, parmezan, rikotu, so i biber. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini.

7. Na svaki list lazanje nanesite oko 1/4 šolje (60 ml) smeše od spanaća, pa dodajte malo proprženih pečuraka.

8. Zarolajte svaki list i ređajte ih uspravno u posudu za pečenje. Ponavljajte dok ne potrošite sve listove.

9. Prelijte ostatak marinarara sosa preko svih rolnica. Pospite mocarela sirom, zatim dodajte još malo sosa i završite sa preostalim sirom.

10. Pecite lazanje u zagrejanoj rerni 30 minuta, ili dok se sir lepo ne otopi i blago ne porumeni.

Serviranje: Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre serviranja.

 

 

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike