aktuelno

Recept dana: Lazanja supa, brza i ukusna alternativa tradicionalnom jelu od testenine - idealna za hladne jesenje dane

21.10.2024

07:51

0

Autor: A. M.

Potrebno vam je 45 minuta i jedna šerpa

Recept dana: Lazanja supa, brza i ukusna alternativa tradicionalnom jelu od testenine - idealna za hladne jesenje dane
Lazanja supa - Copyright Printscreen/YouTube

Da li ste ikada poželeli da uživate u bogatom ukusu lazanje, ali vam se nije dalo da provedete sate u kuhinji?

Predstavljamo vam savršeno rešenje – lazanja supa! Ovaj kreativni spoj tradicionalnog italijanskog jela i aromatične supe donosi sve ono što volite u lazanjama, ali u praktičnijem i bržem obliku.

Sa slojevima bogatog mesa, povrća i topljenog sira, svaka kašika vas vraća u topli ambijent domaće kuhinje.

Uživajte u ukusnom iskustvu koje će oduševiti celu porodicu.

Recept dana: Lazanja supa, brza i ukusna alternativa tradicionalnom jelu od testenine - idealna za hladne jesenje daneProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 250 g mlevenog mesa (govedina, svinjetina ili piletina)
  • 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 velika šargarepa, rendana
  • 1 velika konzerva (400 g) paradajz pelata
  • 1 l pilećeg ili povrtnog bujona
  • 250 g lazanja listova (možete koristiti sveže ili sušene)
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • So i biber po ukusu
  • 200 g rendanog sira (mocarela ili parmezan)
  • Maslinovo ulje
Recept dana: Lazanja supa, brza i ukusna alternativa tradicionalnom jelu od testenine - idealna za hladne jesenje daneProfimedia
 

Priprema:

1. U velikoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i pržite dok ne omekša, oko pet minuta. Zatim dodajte beli luk i pržite još minut.

2. U šerpu dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni, povremeno mešajući.

3. Kada je meso pečeno, dodajte rendanu šargarepu i paradajz pelat. Izgnječite paradajz viljuškom ili kašikom. Promešajte sve zajedno.

4. Sipajte bujon i dodajte origano, bosiljak, so i biber. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte 10-15 minuta.

5. Ako koristite sušene listove lazanje, pre nego što ih dodate u supu, potopite ih u vruću vodu na nekoliko minuta da omekšaju. Zatim ih isecite na komade i ubacite u šerpu sa ostalim sastojcima. Ako koristite sveže, samo ih dodajte direktno u supu.

6. Kuvajte još 10-15 minuta, dok lazanje ne omekšaju.

7. Na kraju, dodajte rendani sir u supu i mešajte dok se ne otopi.

8. Poslužite toplo, po želji pospite dodatnim sirom ili svežim začinima.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike