Recept dana: Originalne italijanske lazanje - uživajte u tradiciji na vašem tanjiru

14.09.2023

07:55

0

Autor: K. B.

Lazanje su jedno od onih jela koja oduševljavaju svojim bogatim ukusom i mešavinom različitih sastojaka

Recept dana: Originalne italijanske lazanje - uživajte u tradiciji na vašem tanjiru
Copyright Prfimedia

Priprema ovih ukusnih lazanja zahteva malo truda, ali će se svaki trenutak uložen u kuvanje isplatiti kad probate ovo fantastično jelo. Uz kombinaciju junećeg i svinjskog mlevenog mesa, bešamel sosa, pelata i različitih sireva, ove lazanje će biti prava gozba za sva čula. Evo kako da ih pripremite:

Sastojci:

  • 300 g junećeg mlevenog mesa
  • 200 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 konzerva pelata (kockice)
  • Po potrebi maslinovo ulje
  • Malo belog vina

Bešamel:

1,5 kašika belog brašna

  • 1 šolja mleka (2,8 % mm)
  • 1 kesica parmezana

Sirevi:

  • 500g mocarele
  • 1 kesica parmezana

Ostalo:

  • 1 kutija kora za lazanju
Prfimedia
 

Priprema:

1. U srednje velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje da prekrije dno. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane providan.

2. Dodajte mleveno meso (juneće i svinjsko) i dinstajte dok ne postane braon boje. Dodajte suvi biljni začin i biber.

3. Dodajte pelat i nastavite dinstanje. Prelite sa malo belog vina i dodajte bosiljak. Pokrijte šerpu i ostavite sos sa strane.

4. Zagrejte mleko u manjoj šerpi. U posebnoj činiji razmutite brašno sa malo tople vode i sipajte u mleko. Kuvajte na blagoj vatri, dodajte kesicu parmezana i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i pokrijte.

5. Izrendajte mocarelu na krupnije rende i ostavite sa strane.

6. U činiju stavite crveni sos da prekrije dno. Poređajte kore za lazanju preko sosa, zatim sipajte beli sos, pa prekrijte crvenim sosom. Ponavljajte ovaj slojeviti proces dok ne dostignete vrh posude. Poslednji sloj treba da bude crveni sos, a preko njega stavite mocarelu.

7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 20 minuta, dok se mozzarela ne zarumeni. Da biste proverili da li je lazanja spremna, probodite je viljuškom do dna - ako je sve mekano, jelo je gotovo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike