aktuelno

Recept dana: Svinjski medaljoni sa džemom od luka u balzamiko sosu, gurmanski doživljaj za sva čula

26.09.2024

07:39

0

Autor: V. I.

Ručak kao iz restorana sa pet zvezdica

Recept dana: Svinjski medaljoni sa džemom od luka u balzamiko sosu, gurmanski doživljaj za sva čula
Copyright Profimedia

Zamislite trenutak kada vaš zalogaj hrskave svinjetine toplo obavija bogatstvo umaka od balzamika, a vaša čula oživljavaju ukusima koji su istovremeno rustični i rafinirani.

Ako tražite način da impresionirate goste ili jednostavno želite uživati u večeri sa izuzetnim jelom koje budi sva čula, naš recept za svinjske medaljone s marmeladom od luka i umakom na bazi balzamiko sirćeta je pravi izbor za vas.

 

Recept dana: Svinjski medaljoni sa džemom od luka u balzamiko sosu, gurmanski doživljaj za sva čulaProfimedia
 

Ovo jelo kombinuje bogate arome svinjskog mesa, slatkoće luka i dubine balzamiko sirćeta, stvarajući simfoniju ukusa koja će zasigurno osvojiti svakog ko je proba.

Pristupačnost sastojaka i jednostavne, ali impresivne tehnike pripreme čine ovaj recept idealnim za sve, od početnika u kuvanju do iskusnih gurmana.

Pridružite nam se u kreiranju ove delikatese i otkrijte kako jednostavne sastojke pretvoriti u večeru dostojnu najfinijih restorana.

Recept dana: Svinjski medaljoni sa džemom od luka u balzamiko sosu, gurmanski doživljaj za sva čulaProfimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 6 kašika putera
  • 60 g šećera
  • crveno vinsko sirće
  • 8 svinjskih medaljona
  • 2 grančice ruzmarina
  • 8 kriški slanine ili pančete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8 čenova belog luka
  • 50 ml balzamiko sirćeta
  • 1 1/2 šolje bujona
  • so, biber

Priprema:

1. Luk sitno iseckajte i kuvajte na niskoj temperaturi sa puterom i šećerom dok ne karamelizuje, otprilike 30 minuta.

2. Dodajte malo crvenog vinskog sirćeta i kuvajte dok se ne zgusne.

3. Svinjske medaljone začinite solju, biberom i ruzmarinom.

4. Svaki medaljon obmotajte kriškom slanine i pričvrstite kuhinjskim kanapom.

5. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i pržite medaljone dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

6. Smanjite vatru i nastavite sa prženjem dok ne budu gotovi, a zatim ih izvadite i prekrijte folijom da se odmore i razviju aromu.

7. U istom tiganju dodajte balzamiko sirće i ostatak crnog vina, te kuvajte dok se tečnost ne redukuje.

8. Ulijte bujon i nastavite da kuvate dok se umak ne zgusne.

9. Svinjske medaljone servirajte sa marmeladom od luka i prelijte pripremljenim umakom.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike