Recept dana: Svinjski medaljoni sa džemom od luka u balzamiko sosu, gurmanski doživljaj za sva čula
Ručak kao iz restorana sa pet zvezdica
Zamislite trenutak kada vaš zalogaj hrskave svinjetine toplo obavija bogatstvo umaka od balzamika, a vaša čula oživljavaju ukusima koji su istovremeno rustični i rafinirani.
Ako tražite način da impresionirate goste ili jednostavno želite uživati u večeri sa izuzetnim jelom koje budi sva čula, naš recept za svinjske medaljone s marmeladom od luka i umakom na bazi balzamiko sirćeta je pravi izbor za vas.
Ovo jelo kombinuje bogate arome svinjskog mesa, slatkoće luka i dubine balzamiko sirćeta, stvarajući simfoniju ukusa koja će zasigurno osvojiti svakog ko je proba.
Pristupačnost sastojaka i jednostavne, ali impresivne tehnike pripreme čine ovaj recept idealnim za sve, od početnika u kuvanju do iskusnih gurmana.
Pridružite nam se u kreiranju ove delikatese i otkrijte kako jednostavne sastojke pretvoriti u večeru dostojnu najfinijih restorana.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 6 kašika putera
- 60 g šećera
- crveno vinsko sirće
- 8 svinjskih medaljona
- 2 grančice ruzmarina
- 8 kriški slanine ili pančete
- 2 kašike maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 50 ml balzamiko sirćeta
- 1 1/2 šolje bujona
- so, biber
Priprema:
1. Luk sitno iseckajte i kuvajte na niskoj temperaturi sa puterom i šećerom dok ne karamelizuje, otprilike 30 minuta.
2. Dodajte malo crvenog vinskog sirćeta i kuvajte dok se ne zgusne.
3. Svinjske medaljone začinite solju, biberom i ruzmarinom.
4. Svaki medaljon obmotajte kriškom slanine i pričvrstite kuhinjskim kanapom.
5. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje i pržite medaljone dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
6. Smanjite vatru i nastavite sa prženjem dok ne budu gotovi, a zatim ih izvadite i prekrijte folijom da se odmore i razviju aromu.
7. U istom tiganju dodajte balzamiko sirće i ostatak crnog vina, te kuvajte dok se tečnost ne redukuje.
8. Ulijte bujon i nastavite da kuvate dok se umak ne zgusne.
9. Svinjske medaljone servirajte sa marmeladom od luka i prelijte pripremljenim umakom.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari