aktuelno

Recept dana: Letnja kus-kus salata, savršeni spoj svežeg povrća, slane fete i medenog preliva

19.08.2024

07:58

0

Autor: A. M.

Brzo se sprema, a još brže pojede

Recept dana: Letnja kus-kus salata, savršeni spoj svežeg povrća, slane fete i medenog preliva
Copyright Unsplash

Ova letnja kus-kus salata puna je paradajza, krastavca, paprike, crvenog luka i sveže nane.

Kada je pospete sa malo feta sira po vrhu i sve to prelijte vinegretom od meda i limuna, dobili ste savršenu letnju salatu, a uz grilovanu piletinu ili ribu imaćete kompletan obrok.

Ovo je ukusno i lagano vegetarijansko jelo za uživanje tokom celog leta.

Ukus slane fete, zajedno sa slatkim i oštrim salatnim prelivom i mekanim kus-kusom, savršena su kombinacija tekstura i ukusa.

Recept dana: Letnja kus-kus salata, savršeni spoj svežeg povrća, slane fete i medenog prelivaProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci:

  • 180 g kus-kusa
  • 375 ml temeljca ili bujona
  • prstohvat soli
  • 1 velika seckana paprika
  • 150 g čeri paradajza isečenog na pola
  • 1 seckani salatni krastavac
  • pola glavice seckanog crvenog luka
  • šaka seckane sveže nane
  • 125 grama izmrvljenog feta sira

Preliv:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 1/4 kašičice senfa
  • 1 kašičica limunovog soka
  • korica 1 limuna
  • so i biber

Priprema:

1. U srednjem loncu pomešajte kus-kus, temeljac i so. Dovedite do ključanja, poklopite i kuvajte 10 minuta, ili dok se sva voda ne upije u kus-kus.

2. Promućkajte u tegli sve sastojke za preliv uključujući maslinovo ulje, sirće, med, senf, limunov sok, limunovu koricu, so i biber.

3. Ohlađeni kuvani kus-kus zalijte prelivom, dodajte ostale sastojke i promešajte.

Bon appetit!

BONUS VIDEO: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike