Recept dana: Tart sa kajsijama, spakovan za deset minuta - sa voćem i gotovim lisnatim testom
Iskoristite ovo zdravo i ukusno sezonsko voće
Leti najviše volimo brzo gotove poslastice i to od sezonskog voća. Kajsije su u jeku, zdrave su i ukusne, pa su odličan izbor za kolače.
Imamo jednostavan, a odličan recept za brzi tart sa kajsijama. Spakuje se za svega deset minuta jer se pravi sa gotovim lisnatim testom, a ukus je savršen.
Uz ovo voće, tu je badem koji će tartu dati poseban šmek.
Vreme pripreme:
- 10 minuta i 30 minuta pečenja
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 500 g svežih kajsija
- 100 g šećera
- 50 g badema (mlevenih)
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Razvaljajte lisnato testo na lagano pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart.
Kajsije operite, prepolovite i uklonite koštice. Pomešajte mlevene bademe i šećer, pa ravnomerno rasporedite po testu.
Poređajte polovine kajsija po testu i pospite vanilin šećerom.
Rubove testa premažite razmućenim jajetom.
Pecite 25-30 minuta dok tart ne postane zlatno smeđi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari