Recept dana: Tart sa filom od limuna i borovnicama - Hrskava korica po italijanskom receptu nikoga ne ostavlja ravnodušnim (VIDEO)

13.09.2022

05:41

0

Autor: Z.A.S.

Više nikada nećete koristiti klasičan recept

Recept dana: Tart sa filom od limuna i borovnicama - Hrskava korica po italijanskom receptu nikoga ne ostavlja ravnodušnim (VIDEO)
Tart sa limunom - Copyright Printscreen/YouTube/One day One recipe

Kada ste pročitali tart, sigurno ste pomislili na prhko testo, međutim, ovaj recept je malo drugačiji. Priprema se od gotovih kora, a svežinu će mu dati fil od limuna i borovnice.

Na ovaj način ga pripremaju Italijani, a njegov glavni adut jeste hrskava kora koju ćete obožavati.

Vreme pripreme:

- 45 minuta

Sastojci:

- 120 g putera

- 5 jaja
- 270 ml slatke pavlake 
- 120 g šećera 
- 1 kašika ekstrakta vanile
- korica od 1 limuna
- gotove kore 
- borovnice
- šećer 
Pixabay
 

Priprema:

Istopite puter, a zatim uzmite jednu koru i premažite je istopljenim puterom. Preko nje stavite drugu, premažite je, a zatim stavite treću, takođe je premažite i složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug), pa stavite u sredinu nauljene tepsije. Postupak ponovite sa još tri kore, ali njih nemojte da rolate, već ih složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora. Ređajte tako sve dok ne potrošite materijal, a zatim prelijte preostalim puterom i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Jaja umutite, a zatim dodajte slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i koricu limuna. Zatim sve dobro promešajte, pa preko kora sipajte fil i poređajte borovnice. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike