Tako ga priprema i Marta Stjuart: Dodajte ovaj sastojak pire krompiru i on će postati superkremast (VIDEO)

13.05.2024

14:47

0

Autor: K. O.

Od klasike napravite nešto drugačije

Tako ga priprema i Marta Stjuart: Dodajte ovaj sastojak pire krompiru i on će postati superkremast (VIDEO)
Copyright Profimedia

Kod mnogih ljudi u našoj zemlji pire krompir je čest dodatak jelima. Lako se i brzo priprema, a odlično se slaže i uz meso i uz povrće.

Većina domaćica priprema ga na već standardan i klasičan način, a uz samo jednu malu promenu daćete mu potpuno novu dimenziju.

Tako ga pravi i popularna američka kuvarica Marta Stjuart i to po receptu za koji kaže da se već generacijama prenosi u njenoj porodici. A ključ je u tome što je ovako pripremljen kremast i sa savršeno glatkom teksturom. 

A u čemu je njena tajna - pa, u korišćenju krem sira i pavlake, sastojaka koji unose svežinu i aromatičnu kiselost u ovo jelo.

Sastojci:

1,5 kg krompira
so i biber
230 g krem sira
100 g maslaca
1/4 šoljice mleka
1/2 šoljice pavlake za kuvanje

Profimedia
 

Priprema:

Možete ga kuvati sa ili bez kore, u posoljenoj vodi. Krompir stavljate uvek u hladnu vodu i onda pustite da prokuva. Smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša, oko 35 minuta.

Potom ga ocedite i ako je sa korom ostavite dok se dovoljno ne ohladi da možete da ga oljuštite.

Krompiru dodajte krem ​​sir, maslac, mleko i 1/4 šoljice pavlake, pa miksajte dok se ne sjedini. Začinite solju i biberom i mešajte do željene gustine.

Vratite pire krompir u šerpu i stavite na srednju vatru. Dodajte preostalu pavlaku i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zagreje. Poslužite odmah ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike