Tokom posta riba je često na trpezi: Ima jedan tajni sastojak zahvaljujući kome dobija fenomenalan ukus, a neprijatni mirisi nestaju
Lako se priprema, a domaćice izbegavaju zbog neprijatnih mirisa koji se šire tokom prženja
U toku je Veliki uskršnji post. Ostala je još cela jedna nedelja tokom koje će se mnogi ljudi uzdržavati od mrsne hrane. Tada se na trpezi najčešće nađe riba, a iako je zdrava i relativno se lako priprema mnoge domaćice to izbegavaju da rade kod kuće.
Jedan od razloga za to je i neprijatan miris koji se širi tokom njene pripreme. Ipak, postoji tajni sastojak koji će pomoći da se oslobodite neprijatnog mirisa brzo i jednostavno, a samo će poboljšati ukus ribe.
I to bez obzira da li spremate rečnu ili morsku.
Ukoliko ste kupili zaleđenu ribu, uverite se da ste je pravilno odmrzli pre nego što započnete prženje.
A da bi bila savršeno pripremljena, dodajte jedan sastojak u tiganj.
U tiganj za prženje sipajte 100-125 ml mleka da se zagreje. Kada se malo zagrejalo mleko vi dodajte ribu. Prženje u mleku čini ribu mekanom, a ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe.
S obzirom na to da je u toku post, te da je mleko mrsno, možete mu naći zamenu u vidu nekog biljnog mleka, poput bademovog. Isti će posao odraditi kao i kravlje.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari