Recept za ribu u foliji Nede Ukraden je opet aktuelan: Pravi se za pola sata, a ukus je božanstven

24.03.2024

07:44

0

Autor: V. I.

Riba je jedno od omiljenih jela naše muzičke dive, a naročito voli oradu koja je sprema veoma brzo

Recept za ribu u foliji Nede Ukraden je opet aktuelan: Pravi se za pola sata, a ukus je božanstven
Copyright Profimedia

Naša poznata zvezda Neda Ukraden  gostovala je svojevremeno u emisiji Nataše Ilić, gde je predstavila recept za izuzetno ukusan i obilan ručak, a sada je njen recept opet aktuelan, budući da je vreme posta.

Kako je i sama ljubiteljka mediteranske kuhinje, izabrala je da za glavno jelo posluži oradu, čija je priprema privukla i našu pažnju budući da je brzo, ukusno, ali i veoma jednostavno.

Recept omogućava brzu i laku pripremu, što ga čini idealnim i za one koji su tek počeli da se bave kulinarstvom. Orada se peče u rerni, što predstavlja zdraviju alternativu prženju, a takođe izbegava neželjeno prskanje ulja.

Profimedia
 

Orada, poznata i kao zlatni brancin, cenjena je u svetu kulinarstva zbog svoje delikatne, blage i sočne teksture. Meso orade je čvrsto i belo, sa izrazitim, ali ne i nadmoćnim ukusom, što ga čini popularnim izborom u mnogim mediteranskim jelima. Ova riba se može pripremiti na različite načine, uključujući pečenje, roštiljanje i kuvanje na pari, a često se služi sa svežim začinskim biljem, limunom i maslinovim uljem kako bi se poboljšao njen prirodni ukus.

Nutritivno, orada je izuzetno bogata visokokvalitetnim proteinima, što je čini odličnim izborom za održavanje mišićne mase i opšteg zdravlja. Takođe je dobar izvor omega-3 masnih kiselina, poznatih po svojim antiinflamatornim svojstvima i sposobnosti da poboljšaju zdravlje srca i mozga. Orada takođe sadrži impresivan niz vitamina i minerala, uključujući vitamin D, vitamin B12 i selen, koji zajedno doprinose boljem imunološkom odgovoru, zdravlju kostiju i zaštiti od oksidativnog stresa. S umerenim sadržajem kalorija, orada je zdrava opcija za one koji paze na ishranu.

Ovo jelo je izuzetno ukusno i može se dopasti čak i onima koji ne preferiraju ribu a svakako je odličan izbor za sve one koji poste. Uz njega najbolje ide salata od kuvanog krompira i crvenog luka.

Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 3 dobro očišćene orade (300-400 g svaka)
  • 1 kockica putera
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza ruzmarina
  • 3 čena belog luka
  • 1 šoljica maslinovog ulja
  • 300 g krompira
  • 2 glavice crvenog luka
  • so, biber

Priprema:

1. Ribu očistite i stavite na alu-folijom obložen pleh.

2. Dobro ih cele premažite puterom i zasecite na par mesta.

3. Beli luk oljuštite  iseckajte pa ubaccite u zasečene delove ribe.

3. Pospite preko iseckane peršun i ruzmarin, te posolite i pobiberite.

4. Prelijte uljem i sve dobro ušukajte u foliju.

5. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.

6. Za prilog pripremite krompir skuvan u ljusci te pomešan sa seckanim crvenim lukom, uljem, solju, sirćetom i malčice bibera.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike