Recept dana: Kaserola od tunjevine iz konzerve s testeninom i sirom, zapečena u rerni, sočni delikates
Veoma jednostavno se pravi, a ukus je prava atrakcija
Kaserola je francurki naziv za svaki obrok koji se peče u rerni u metalnoj ili staklenoj tepsiji koja se takođe naziva kaserola). Kaserola može biti glinena, kermaička, vatrostalna, a sastojci koji idu u nju razni - od mesa, preko povrća, jaja do tunjevine iz konzerve.
Tunjevina iz konzerve
Tunjevina iz konzerve može da se jede sama uz hleb ili sa salatom, ali postoje i brojna odlična brza jela u kojima možemo iskoristiti ovu sjajnu namirnicu uz malo truda. Može se koristiti u salatama, sendvičima i raznim toplim jelima, pružajući nutritivno bogatstvo i praktičnost u svakodnevnoj prehrani. Kad ne znate što biste jeli za brz ručak, uvek je dobro imati u rezervu barem jednu konzervu tunjevine i brz ručak ili večera mogu biti gotovi za čas. Ovde je iskorišćena kao glavna zvezda uz pastu i malo porvća.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 170 g testenine
- 1 konzerva tunjevine
- 1 kašika ulja
- 1 mali crni luk
- 2 stabljike celera
- so, sveže mleveni crni biber
- 350 ml krem-supe od pečuraka
- 2 šolje rendanog sira (čedar)
- 1 šolja smrznutog graška
- 120 g čipsa
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 250 stepeni.
2. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, pazeći da ne bude gnjecava, a 1/2 šolje vode od kuvanja sačuvajte nakon što ocedite testeninu.
3. Tu vodu umešajte u skuvanu krem-supu iz kesice, treba da dobijete oko 400 ml tečnosti.
4. Zagrejte ulje na srednjoj vatri, dodajte sitno seckan luk i celer, posolite i pobiberite.
5. Krčkajte, povremeno mešajući, dok povrće ne omekša, 5-7 minuta.
6. Pomešajte dinstano povrće s testeninom, oseđenom tunjevinom iz konzerve, graškom i rendanim sirom.
7. Stavite ga u činiju i pospite zdrobljeni čips na vrhu.
8. Pecite i rerni dok ne porumeni, oko 10 minuta.
9. Poslužite odmah, dok je vruće.
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari