Recept dana: Kaserola od tunjevine iz konzerve s testeninom i sirom, zapečena u rerni, sočni delikates

21.04.2024

07:34

0

Autor: V. I.

Veoma jednostavno se pravi, a ukus je prava atrakcija

Recept dana: Kaserola od tunjevine iz konzerve s testeninom i sirom, zapečena u rerni, sočni delikates
Copyright Profimedia

Kaserola je francurki naziv za svaki obrok koji se peče u rerni u metalnoj ili staklenoj tepsiji koja se takođe naziva kaserola). Kaserola može biti glinena, kermaička, vatrostalna, a sastojci koji idu u nju razni - od mesa, preko povrća, jaja do tunjevine iz konzerve.

Tunjevina iz konzerve

Tunjevina iz konzerve može da se jede sama uz hleb ili sa salatom, ali postoje i brojna odlična brza jela u kojima možemo iskoristiti ovu sjajnu namirnicu uz malo truda. Može se koristiti u salatama, sendvičima i raznim toplim jelima, pružajući nutritivno bogatstvo i praktičnost u svakodnevnoj prehrani. Kad ne znate što biste jeli za brz ručak, uvek je dobro imati u rezervu barem jednu konzervu tunjevine i brz ručak ili večera mogu biti gotovi za čas. Ovde je iskorišćena kao glavna zvezda uz pastu i malo porvća.

Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 170 g testenine
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 kašika ulja
  • 1 mali crni luk
  • 2 stabljike celera
  • so, sveže mleveni crni biber
  • 350 ml krem-supe od pečuraka
  • 2 šolje rendanog sira (čedar)
  • 1 šolja smrznutog graška
  • 120 g čipsa

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 250 stepeni.

2. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, pazeći da ne bude gnjecava, a 1/2 šolje vode od kuvanja sačuvajte nakon što ocedite testeninu.

3. Tu vodu umešajte u skuvanu krem-supu iz kesice, treba da dobijete oko 400 ml tečnosti.

4. Zagrejte ulje na srednjoj vatri, dodajte sitno seckan luk i celer, posolite i pobiberite.

5. Krčkajte, povremeno mešajući, dok povrće ne omekša, 5-7 minuta.

6. Pomešajte dinstano povrće s testeninom, oseđenom tunjevinom iz konzerve, graškom i rendanim sirom.

7. Stavite ga u činiju i pospite zdrobljeni čips na vrhu.

8. Pecite i rerni dok ne porumeni, oko 10 minuta.

9. Poslužite odmah, dok je vruće.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike