Recept dana: Posna pašteta koju ćete obožavati, a gotova je za svega deset minuta
Idealan recept i za najprobirljivije
Ukoliko nemate ideja šta da spremite za doručak, večeru ili užinu, onda je ova domaća pašteta odličana za vas.
Ovakvi namazi su idealan izbor tokom posta, jer ih možete jesti sa krekerima ili prepečenim hlebom. Mogu da posluže i kao predjelo na slavskoj trpezi.
Posna pašteta se sprema samo u tri koraka i neće vam biti potrebno više od deset minuta za pripremu.
Sastojci:
- beli luk
- glavica crvenog luka
- jedna konzerva tunjevine
- nekoliko kiselih krastavčića
- šaka oraha
- kašičica maslinovog ulja
- malo soli, biber, peršun
- limunov sok
Priprema:
Prodinstati beli i crveni luk na maslinovom ulju dok ne puste vodu, potom ostaviti da se malo ohladi. Krastavčiće, orahe i tunjevinu izmutite u blenderu, ali prethodno iscedite ulje i pomešajte sa lukom.
Po ukusu posoliti i pobiberiti, i dodati malo limunovog soka i dobijenu paštetu ostaviti da se malo ohladi u frižideru pre upotrebe.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari