Da vam šlag uvek bude čvrst: Savršen trik koji poslastičari ljubomorno čuvaju

20.04.2024

14:54

0

Autor: V. I.

Napravite belu penastu poslasticu baš kao naše bake nekad

Da vam šlag uvek bude čvrst: Savršen trik koji poslastičari ljubomorno čuvaju
Copyright Profimedia

Kada je reč o ukrašavanju torti šlagom, mnogi od nas su se našli u situaciji da borba s neurednim i zdroćkanim šlagom može biti frustrirajuća. Često, rešenje problema leži u malim tajnama koje poslastičari ljubomorno čuvaju. Evo kako da vam šlag uvek bude čvrst i savršen za kreiranje impresivnih dekoracija, poput predivne torte tri anđela.

 

Profimedia
 

1. Malo-pomalo tečnosti

Prvi korak ka savršenom šlagu je pravilno odmeravanje sastojaka. Iako uputstva na pakovanju često daju generalne smernice, ključ je u prilagođavanju količine tečnosti. Počnite sa manje vode ili mleka nego što je predviđeno, a zatim polako dodajte još, samo do tačke dok šlag ne postane optimalno gust.

2. Temperatura vode

Najvažniji trik, međutim, leži u temperaturi tečnosti kojom mutite šlag. Voda ili mleko moraju biti ledeni! Bez hladne tečnosti, šanse za dobijanje čvrstog šlaga koji će lepo držati oblik su znatno smanjene, a ovaj trik s hladnom vodom primenjuje se i za palačinke. Uz to, šlag koji se muti sa hladnom tečnošću omogućava da dekorativni dodaci poput različitih vrsta nastavaka za šlag daju čiste i precizne oblike.

 

Freepik
 

3. Da se lepo razmaže

Kada je šlag umućen, još jedan koristan savet je korišćenje noža ili špatule zagrejane u vrućoj vodi. Ovo omogućava glatko i ravnomerno mazanje šlaga, bez nepotrebnih zadržavanja ili povlačenja.

Nakon što je šlag nanesen, veoma je važno da torta ostane dobro ohlađena pre dodavanja ukrasa poput fondana ili jestivih slika. Hladan šlag će bolje držati te ukrase i produžiti njihovu postojanost na torti.

Sledeći ove savete, vaš šlag će biti ne samo čvršći već i profesionalnog izgleda, što će svaku vašu tortu učiniti vizuelno spektakularnom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike