Najbolji način za savršeno čvrst šlag: Dodajte ovaj magičan sastojak i uživajte u desertu

05.11.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Dodatak šlaga u različite dezerte često ih čini bogatijim i zadovoljavajućim

Najbolji način za savršeno čvrst šlag: Dodajte ovaj magičan sastojak i uživajte u desertu
Šlag - Copyright Profimedia

Ručno umućen šlag od slatke pavlake ima mnogo bolji ukus od kupovnog u spreju, i koristi se u raznim desertima, poput voćnih salata, čašica s kremovima na bazi pudinga i kao dodatak uz slatke pite. Tekstura šlaga je najbolja neposredno pre posluživanja, ali ponekad je potrebno pripremiti ga unapred. U takvim slučajevima, postoji trik koji može poboljšati kvalitet šlaga.

Profimedia
 

Tajni sastojak je grčki jogurt, koji se dodaje u šlag kako bi ga učinio ukusnijim. Dovoljna je samo jedna puna kašika grčkog jogurta na 240 ml slatke pavlake za šlag. Važno je da grčki jogurt bude punomasan i gušći. Ovaj dodatak grčkog jogurta poboljšava ukus šlaga na nežan način, čineći ga ukusnijim za jelo.

Osim što poboljšava ukus šlaga, dodatak grčkog jogurta takođe čini šlag duže čvrstim. Ovo je posebno korisno kada pripremate dezert koji će se posluživati kasnije. Dodatna kiselost grčkog jogurta pomaže da se izbalansiraju ukusi u dezertima, posebno ako su slađi. Masnoća koju grčki jogurt dodaje šlagu takođe pomaže da zadrži svoju strukturu tokom stajanja, omogućavajući vam da ga držite u frižideru dok ne dođe vreme da se upotrebi u dezertu, bez bojazni da će se raspasti i razdvojiti. Ovo vam daje više fleksibilnosti u kuhinji za druge aktivnosti koje ste planirali.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike