Recept dana: Torta tri anđela sa tri fila od tri vrste čokolade, pravo kremasto savršenstvo

18.01.2024

07:52

2

Autor: V. I.

Recept dana: Torta tri anđela sa tri fila od tri vrste čokolade, pravo kremasto savršenstvo
Copyright Printscreen/YouTube/njamnjam.a.v

Ova torta predivnog naziva tri anđela sa svoja tri sloja različite čokolade, prava je poslastica za ljubitelje čokoladnih kremastih zadovoljstava. Inspirisana bogatstvom ukusa bele, mlečne i čokolade za kuvanje, ova torta je pravo umetničko delo u svetu poslastica.

Sa 15 jaja, orasima i šlagom, njen kremasti i bogati fil je poput plesa na nepcima. Svaki sloj kore, umućen sa preciznošću i ljubavlju, nežno se spaja sa odgovarajućim čokoladnim filom, stvarajući harmoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Naravno, pre svega bilo bi dobro da budete upoznati sa sitnim, ali bitnim koracima u pripremi čokolade koje poslastičari nerado otkrivaju.

Ova torta nije samo desert, već i proslava čokolade u svim njenim oblicima, savršena za specijalne prilike ili kao raskošni završetak svakog obroka.

Unsplash
 

Vreme pripreme:

  • 130 minuta

Sastojci:

  • 15 jaja 
  • 500 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 120 g oraha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 370 g putera
  • 500 ml pavlake za šlag
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Za koru umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne.

2. U šne dodajte 1 kašiku brašna, 5 kašika mlevenih oraha i 1/2 kašičice praška za pecivo. 

3. Izlijte u pleh dimenzija 20x30 cm obložen nauljenim pek-papirom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 °C.

4. Pečenu koru ostavite da se ohladi i na isti način napravite još dve kore.

5. Za fil umutite 15 žumanaca sa 250 g šećera, kuvajte na pari 15 minuta i ostavite da se ohladi.

6. Umutite puter sobne temperature i sjedinite ga s ohlađenim žumancima

7. U odvojenim posudama istopite po 100 gr bele, mlečne i čokolade za kuvanje

8. Umutite pavlaku u šlag.

9. Fil od žumanaca i putera podelite na 3 dela i u svaki dodajte po 3 kašike umućenog šlaga

10. U prvi deo dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu U drugi deo dodati istopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu a u treći deo dodati istopljenu i prohlađenu čokoladu za kuvanje

11. Prvu koru stavite na tacnu i premažite filom sa čokoladom za kuvanje. Preko fila stavite drugu koru, a preko nje fil s mlečnom čokoladom. Potom ide treća kora i fil s belom čokoladom.

12. Staviti u frižider da se stegne te ukrasite preostalim šlagom. Držite još malo u frižideru da se ohladi.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike