Kako pripremiti knedle za supu: Ovaj metod osigurava čvrstoću i mekoću bez raspadanja

07.04.2024

14:50

1

Autor: K. B.

Supa sa knedlama je omiljena mnogima, posebno deci

Kako pripremiti knedle za supu: Ovaj metod osigurava čvrstoću i mekoću bez raspadanja
Copyright Profimedia

Ako vam se knedle raspadaju ili postanu tvrde, verovatno nije pravilno podešena gustina smese ili niste koristili odgovarajući odnos sastojaka. Otkrivamo tajnu savršenih knedli: dodajte prašak za pecivo kako biste postigli mekoću i lep oblik. Evo nekoliko korisnih saveta:

Profimedia
 

1. Dodajte prašak za pecivo da bi knedle bile vazdušaste i da bi lepo narasle, bez potrebe da smesa odstoji.

2. Kako biste izbegli prevelike knedle, stavljajte u supu samo pola kafene kašičice smese.

3. Pre nego što uzmete smesu za prvu knedlu, zagrejte kašičicu u supi kako se smesa ne bi zalepila za nju.

4. Za lepši oblik knedli, oblikujte smesu u kašičici tako da prvo dodiruje ivicu činije - na taj način knedle će imati pravilan oblik i biće glatke spolja.

5. Uvek spuštajte knedle u vrelu supu kako biste osigurali optimalan proces kuvanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike