Vaš kec iz rukava: Kako da razvaljate oklagijom savršen četvorougaonik od testa (VIDEO)

09.03.2024

14:43

0

Autor: V. I.

Toliko je prosto da nam nije jasno kako nam ranije ovo nije palo na pamet

Vaš kec iz rukava: Kako da razvaljate oklagijom savršen četvorougaonik od testa (VIDEO)
Copyright Profimedia

Priprema savršenog testa za hleb, peciva ili picu zahteva ne samo recept i sastojke, već i veštinu i iskustvo. Mnogi početnici u kuhinji muku muče s razvlačenjem testa u pravilan pravougaonik, ali postoji jedan trik koji može olakšati taj proces - razvlačenje testa oklagijom u perfektan četvorougao. Ovaj trik zahteva malo veštine, ali sa pravim tehnikama, svako može postići savršen rezultat.

Profimedia
 

Prvo, oblikujte testo u loptu i ostavite da naraste prema receptu. Kada je testo spremno za razvlačenje, uzmite oštar nož i napravite zaseke u obliku krsta na vrhu testa, ali ne do kraja, tako da se testo ne razdvoji potpuno. Ovi zaseci će vam služiti kao smernice tokom razvlačenja.

Zatim, lagano razvijajte testo oklagijom duž svake stranice krsta, počevši od centra i radeći ka krajevima. Važno je da koristite ravnomerani pritisak i radite postepeno, kako biste osigurali da se testo ne deformiše ili prelomi. Pomaže i okretanje testa za 90 stepeni nakon svakog razvlačenja, kako biste održali oblik četvorougaonika.

Profimedia
 

Ovaj postupak omogućava ravnomerno razvlačenje testa i postizanje željenog oblika, što je ključno za pečenje jednakih i lepo oblikovanih proizvoda. Dok veština u razvlačenju testa dolazi s iskustvom, ovaj trik može biti koristan alat za svakoga ko želi postići savršene rezultate u kuhinji.

U videu ispod možete videti detaljan prikaz ovog postupka kako biste bolje razumeli tehniku razvlačenja testa oklagijom u perfektan četvorougaonik. Sada, kada imate ovaj trik u rukavu, možete se pouzdano upustiti u pripremu raznih pekarskih poslastica sa savršeno oblikovanim testom.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike