Recept za dodatak obroku koji sagoreva masnoće na stomaku, samo za ljubitelje začinjene hrane

19.12.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Preporuka za upotrebu ovog proizvoda uključuje uzimanje po jedne male kašike dva puta dnevno uz obroke

Recept za dodatak obroku koji sagoreva masnoće na stomaku, samo za ljubitelje začinjene hrane
Žena soli jelo - Copyright Freepik

Ren, koji je ključni sastojak ovog recepta zajedno sa svežim neoljuštenim limunom i medom, navodno ubrzava proces sagorevanja viška masti i vode iz organizma.

Ren se često koristi u ishrani, a u ovom receptu se koristi koren rena. Mladi listovi biljke takođe su ukusni i blago začinjeni, a zbog bogatog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor), ren se smatra gurmanskim i zdravim zadovoljstvom. Preporučuje se posebno uz masnu hranu jer pomaže u lakšem varenju.

Ren ima povoljan uticaj na organizam, čisteći ga, ubrzavajući metabolizam, i ublažavajući umor, što ga čini preporučljivim i za dijabetičare.

Profimedia
 

Svež koren može se čuvati tokom cele godine ukoliko se pravilno skladišti, zakopavajući ga u vlažan pesak ili čuvajući ga u podrumu. Ako imate veći koren, možete narendati potrebnu količinu i ostatak sačuvati u frižideru, umotan u aluminijumsku foliju.

Ako želite produžiti svežinu rendanog rena, možete ga pomešati sa kašičicom šećera i četiri kašike limunovog soka ili sirćeta. Ovako pripremljen ren može se čuvati u dobro zatvorenoj tegli u frižideru do tri nedelje.

Recept za pripremu ovog napitka uključuje mlevenje 125 grama rena u blenderu, zatim se uzimaju tri limuna, iseckaju, uklone semenke, i pomešaju sa rendanim korom, dodaju tri kašike meda i sve dobro promešaju. Dobijeni melem čuva se u zatvorenoj tegli u frižideru, a preporuka je uzimanje po jedne male kašike dva puta dnevno uz obroke.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike