Bez ovog sastojka, kupus ne bi dobio karakterističan kiseli ukus: Tajna slasnih sezonskih poslastica, najbolje sačuvana od strane domaćica
Kupus je pravo blago minerala, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, i gvožđe
Međutim, njegova puna nutritivna vrednost dolazi do izražaja kada se pretvori u kiseli kupus, koji često nazivaju "superhranom" zbog obilja vitamina, posebno vitamina C. Osim toga, kiseli kupus je bogat vitaminima A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E.
Ako se odlučite za kiseljenje kupusa kod kuće, postoji jedan tajni sastojak koji može unaprediti ukus, sprečiti kvarenje i ubrzati proces kiseljenja - to je ren. Uz dodatak šake kukuruza, kiseli kupus može dobiti zlatnožutu boju, dok ljubitelji pikantnih ukusa mogu ubaciti ljutu papriku. Dodatak lovorovog lista takođe doprinosi ukusima.
Za praktičnost, možete koristiti vrećice sa seckanim i posoljenim kupusom, koje treba pažljivo rasporediti između glavica kupusa kako bi cirkulisala slana voda. Ovaj dodatak ne samo da će sačuvati kupus od kvarenja, već će vam omogućiti da istovremeno pripremite i ukusan kupus ribanac.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari