Bez ovog sastojka, kupus ne bi dobio karakterističan kiseli ukus: Tajna slasnih sezonskih poslastica, najbolje sačuvana od strane domaćica

26.11.2023

14:59

0

Autor: K. B.

Kupus je pravo blago minerala, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, i gvožđe

Bez ovog sastojka, kupus ne bi dobio karakterističan kiseli ukus: Tajna slasnih sezonskih poslastica, najbolje sačuvana od strane domaćica
Kiseli kupus - Copyright Profimedia

Međutim, njegova puna nutritivna vrednost dolazi do izražaja kada se pretvori u kiseli kupus, koji često nazivaju "superhranom" zbog obilja vitamina, posebno vitamina C. Osim toga, kiseli kupus je bogat vitaminima A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E.

Ako se odlučite za kiseljenje kupusa kod kuće, postoji jedan tajni sastojak koji može unaprediti ukus, sprečiti kvarenje i ubrzati proces kiseljenja - to je ren. Uz dodatak šake kukuruza, kiseli kupus može dobiti zlatnožutu boju, dok ljubitelji pikantnih ukusa mogu ubaciti ljutu papriku. Dodatak lovorovog lista takođe doprinosi ukusima.

Profimedia
 

Za praktičnost, možete koristiti vrećice sa seckanim i posoljenim kupusom, koje treba pažljivo rasporediti između glavica kupusa kako bi cirkulisala slana voda. Ovaj dodatak ne samo da će sačuvati kupus od kvarenja, već će vam omogućiti da istovremeno pripremite i ukusan kupus ribanac.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike