Izdinstajte meso na pravi način: Postignite neodoljivu mekoću koja će se topiti u ustima poput slatkiša - bez ikakvih grešaka

03.12.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Priprema mesa na ovaj način zahteva jednostavno strpljenje, jer što duže dinstate, meso će postati sve ukusnije i raspasti se

Izdinstajte meso na pravi način: Postignite neodoljivu mekoću koja će se topiti u ustima poput slatkiša - bez ikakvih grešaka
Meso - Copyright Profimedia

Dinstano meso, bilo da je reč o junećem ili svinjskom gulašu ili paprikašu, ima neodoljivu sočnost i topi se u ustima, upijajući bogatstvo ukusa i mirisa. Ovakva jela pružaju pravi užitak gurmanskim nepcima.

Ključ uspeha kod dinstanja mesa leži u strpljenju, jer što duže traje proces, to će meso postati ukusnije i razmazivije. Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji.

Sastojci:

  • Oko 700 g svinjskog mesa
  • 1 puna kašika masti
  • Voda
  • 1 kašika suvog začina
  • Mlevena crvena paprika

Priprema:

1. Meso iseckajte na kocke, stavite ga u dublju šerpu, prelijte vodom da prekrije meso i dodajte mast i suvi začin.
2, Ostavite meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada, pustite da ispari sva voda i da se malo zapeče.
3. Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.
4. Poslužite meso sa omiljenim prilogom, bilo da je to sveže ili pečeno povrće, na primer, krompir.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike