Restovani krompir, stalno je bio na trpezi bivše Juge: Idealan za post, a nezamenljiv kao prilog (RECEPT)

29.11.2023

14:42

0

Autor: K. O.

Ako ste ljubitelj krompira na sto načina, da vas podsetimo na još jedan i to savršen

Restovani krompir, stalno je bio na trpezi bivše Juge: Idealan za post, a nezamenljiv kao prilog (RECEPT)
Copyright Printscreen/YouTube

Mnogima je krompir jedna od omiljenih namirnica. Sjajan je kao glavno jelo, pogotovo je zastupljen na trpezi kad je post, a slaže se i sa mesom i sa drugim povrćem.

Postoji mnogo načina pripreme, a jedan od njih je restovani krompir. Nekada su ga domaćice baš često pravile, pa je bio obavezan deo ručka u bivšoj Jugoslaviji makar jednom nedeljno, u poslednje vreme je nepravedno zapostavljen.

Ako vam je dosadio krompir iz rerne ili pire, napravite restovani krompir, jelo u koje sem krompira ide i crni luk.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  •     1 kg krompira
  •     1 veća glavica crnog luka
  •     6 kašika ulja
  •     1 kašika aleve paprike
  •     so, biber i suvi biljni začin po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštiti i ceo staviti da se kuva. Kada je gotov isecite ga na kocke ili veličinu koju želite.

Crni luk iseći na rebarca. U duboki tiganj sipati ulje i na srednjoj temperaturi dinstati luk dok blago ne požuti, potom dodati kuvani krompir, alevu papriku i začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom.

Dodati malo vode i ostaviti kratko da se krčka dok ta voda ne ispari. Povremeno pomešati.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike