Recept dana: Kuvar iz bivše Jugoslavije otkriva tajnu savršenog pasulja, najukusnijeg starinskog jela
Današnji recept za ručak je pasulj - jelo koje se lako priprema, ali ima izvanredan ukus
Nedavno smo otkrili recept koji je osvojio mnoga takmičenja. Stevo Karapandža, najpoznatiji kuvar s prostora bivše Jugoslavije, priznao je da voli pripremati pasulj po ovom receptu.
Sastojci:
- 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 lovorova lista
- 300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika biljnog začina
- 2 kašike brašna
- 30 ml ulja
- So po ukusu
Priprema:
1. Pasulj očistite, operite i ostavite da se potopi u hladnoj vodi preko noći. Ujutro, stavite ga da provri i kuvajte ga oko deset minuta. Zatim ocedite vodu.
2. Iseckajte dva luka i dodajte ih pasulju zajedno sa lovorovim listovima.
3. Očistite i iseckajte šargarepe. Propržite ih s lukom i dodajte pasulju zajedno sa opranim suvim mesom ili rebrima.
4. Kuvajte pasulj jedan do dva sata (zavisno o vrsti pasulja), po potrebi dodajte više vode kako biste dobili željenu gustinu čorbe.
5. Za zapršku, zagrejte ulje u tiganju, dodajte brašno i propržite ga dok ne postane mirisno, pazite da ne zagori. Ohladite zapršku i dodajte mlevenu papriku. Dobro promešajte i sipajte u kuvani pasulj.
6. Dodajte biljni začin, biber i so po ukusu. Kuvajte još pet minuta, zatim isključite i poslužite. Uživajte u ukusnom pasulju!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari