Ruski kuvar otkriva kako da dobijete savršene punjene paprike tako što ćete zameniti pirinač ovim sastojkom

12.10.2023

14:16

0

Autor: K. B.

Sezona paprika je u punom jeku, i osim za pripremu salate, paprike možete iskoristiti za pripremu ručka koji će trajati nekoliko dana

Ruski kuvar otkriva kako da dobijete savršene punjene paprike tako što ćete zameniti pirinač ovim sastojkom
Copyright Profimedia

Da biste napravili savršene punjene paprike, počnite tako što ćete u veliku posudu sipati vodu i posoliti je. Zatim dodajte paprike i ostavite ih da se kratko natope. Ovaj korak će vam olakšati uklanjanje semenki i peteljki iz paprika, a takođe će poboljšati njihov ukus i eliminisati eventualnu gorčinu.

Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikov, otkrio je recept za punjene paprike koje će se doslovno topliti u ustima.

Ključni element ovog recepta je dobar nadev. Obično se za punjenje paprika koristi mleveno meso, i možete birati između svinjskog ili mešanog mlevenog mesa. Mleveno meso možete propržiti ili koristiti sveže, a izbor je na vama. Ako se odlučite za sveže meso, prvo na puteru prodinstajte seckani crni luk, što će dati poseban šmek jelu. Zatim dodajte luk u posudu s mesom, začinite po želji, i ubacite pripremljen pirinač.

Unsplash
 

Kada pripremate pirinač, stavite ga u šerpu i dodajte vrlo malu količinu vode (oko 4-5 kašika). Kuvajte dok sav pirinač ne upije vodu. Ovakav pirinač neće upiti svu tečnost, što će zadržati nadev sočnim. Alternativno, ako želite koristiti proprženo meso, dodajte ga proprženom crnom luku i sjedinite ga s pirinčem pripremljenim na isti način kao za sveži nadev.

Još jedan trik je zamena pirinča sredinom tikvica koju ste izdubili. To će jelo učiniti nešto lakšim, ali i ukusnijim.

Prilikom pripreme paprika, napravite mali rez na dnu svake paprike. To će omogućiti sosu da dospe unutar paprika, olakšavajući kuvanje i ravnomernu pripremu.

Kada punite paprike, nemojte ih puniti do vrha. Previše nadeva može uzrokovati pucanje paprika tokom kuvanja, naročito ako su tanke ili lošijeg kvaliteta. Koristite kašičicu za punjenje i nemojte nadev previše sabijati, a nikada nemojte puniti paprike do vrha.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike