Recept dana: Paprike u pavlaci - jednostavno pripremljeno, savršeno servirano

19.09.2023

07:55

0

Autor: K. B.

Danas vam predstavljamo jedan od klasičnih recepata iz domaće kuhinje, recept za pripremu paprika u pavlaci

Recept dana: Paprike u pavlaci - jednostavno pripremljeno, savršeno servirano
Copyright Profimedia

Paprika somborka, kisela pavlaka i so - sastojci koji čine ovo jelo posebnim. Priprema paprika u pavlaci zahteva malo strpljenja, ali rezultat će vas oduševiti. Pogledajmo kako se ovaj recept priprema.

Sastojci:

  • Paprika somborka: 1 kg
  • Kisela pavlaka (20% mm): 1500 g
  • So (po potrebi)

Priprema:

1. Paprike dobro operite, očistite od semenki i osušite ih.

2. U svaku papriku sipajte pola kašičice soli, ravnomerno rasporedite so po zidovima paprike. Poređajte paprike tako da otvor bude okrenut prema gore i ostavite ih da prenoće.

3. Ujutru, okrenite paprike kako biste omogućili izlazak tečnosti koju su paprike pustile tokom noći, i ostavite ih da se osuše još sat vremena.

4. Dok se paprike suše, umutite pavlaku sa tri kašike soli.

5. Kada su paprike dovoljno oceđene, svaku od njih napunite pripremljenom pavlakom.

6. Posudu u kojoj ćete ređati paprike (možete koristiti i kantice od pavlake), premažite slojem pavlake.

7. Zatim, ređajte punjene paprike jednu do druge i blago ih pritisnite kako bi ostale čvrsto postavljene.

8. Nakon što ste ređali jedan red, premažite paprike još jednim slojem pavlake i nastavite sa ređanjem. Završite sa slojem pavlake na vrhu.

9. Stavite posudu sa pripremljenim paprikama u frižider i ostavite ih da odleže. Nakon 7-8 dana, možete uživati u ovoj predivnoj salati koja će vas oduševiti svojim ukusom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike