Bez kuvanja, svež i sočan: Tajna savršenog mlevenog paradajza otkrivena

13.08.2023

14:53

0

Autor: K. B.

Upoznajte lagani i neodoljivi recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza koji se ne kuva, a može da posluži kao temelj za raznovrsne umake i jela

Bez kuvanja, svež i sočan: Tajna savršenog mlevenog paradajza otkrivena
Copyright Profimedia

Ovaj jednostavan proces će vas iznenaditi svojom svežinom i bogatstvom ukusa. Samo nekoliko koraka je dovoljno da stvorite osvežavajući mleveni paradajz koji će dodati note svežine vašim kulinarskim kreacijama. Spremite se da otkrijete tajnu pripreme besprekorno savršenog sirovog mlevenog paradajza!

Sastojci:

  • 4-5 zrelih paradajza
  • 1-2 čena belog luka (po izboru)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, po ukusu
  • Sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • Sveže iseckani peršun ili bosiljak

Priprema:

1. Pažljivo operite paradajze pod hladnom vodom i sušite ih.

2. Isecite paradajze na četvrtine, izvadite unutrašnje delove sa semenkama kako biste postigli gušću konzistenciju mlevenog paradajza.

3. Stavite četvrtine paradajza u blender ili procesor hrane i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako volite malo komadića u mlevenom paradajzu, smanjite vreme blendiranja.

4. Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Nastavite sa blendiranjem dok se svi sastojci ne sjedine u jedinstvenu, glatku smesu.

5. Po želji, dodajte sveže iseckani peršun ili bosiljak kako biste obogatili aromu. Blago promešajte smesu da se svi sastojci ravnomerno sjedine.

6. Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svom ukusu.

7. Sipajte pripremljeni mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz može ostati svež do 3-4 dana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike