Mislite da umete da ispržite savršena jaja na oko? Ako ne koristite čačkalicu, imate još da učite

03.05.2023

14:02

0

Autor: Z.A.S.

Iskusne domaćice otkrivaju dva nikad jednostavnija trika za savršeno ispržena jaja na oko

Mislite da umete da ispržite savršena jaja na oko? Ako ne koristite čačkalicu, imate još da učite
Ilustracija - Copyright Freepik

Prženje jaja je, priznaćete, jedan od najlakših poslova u kuhinji i apsolutno svako može bez problema da ga obavi, zar ne? Zapravo, ne.

Tačno je da jaja na oko može apsolutno svako da isprži, ali, retko ko zna da isprži jaja na oko tako da ona budu savršena. Razbiti jaje iznad tiganja sa vrelim uljem, verovali ili ne, uopšte nije dovoljno.

Srećom, iskusne domaćice su često voljne da nam otkriju trikove zahvaljujući kojima njihova jela, ali i torte i kolači uvek budu savršeni.

Pexels
 

Kada su jaja na oko u pitanju, a znamo da mnogi obožavaju da ih jedu za doručak, pa čak i večeru, dva trika uvek pale.

Ono što je kod pripreme jaja na oko najbitnije jeste da umesto ulja koristite puter. Pored toga, uvek gledajte da jaje razbijete što bliže tiganju, da se žumance ne bi raširilo.

Pixabay
 

Međutim, postoji trik koji ne samo da je lakši, već je i bolji. A šta je potrebno da uradite? Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje na mestu gde se spajaju žumance i belance. Na taj način će se ono lepo rasporediti po tiganju i ravnomerno će se pržiti.

I to je sve! Sada zaista postaje jednostavno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike