Umesto u brašno, pre prženja uvaljajte ribu u ovu namirnicu - biće hrskava i nikad ukusnija: Imamo i recept

20.06.2023

14:41

0

Autor: K. O.

Plus neće upiti ulje

Umesto u brašno, pre prženja uvaljajte ribu u ovu namirnicu - biće hrskava i nikad ukusnija: Imamo i recept
Copyright Pexels

Mnoge domaćice izbegavaju da pripremaju ribu jer misle da nisu tome vične. A ako ste ipak voljni da spremate ili to uveliko radite, a niste zadovoljni rezultatima imamo za vas trik vrhunskih kuvara zbog kog je ona hrskava i ukusna.

Ovako pripremljena neće upiti ni ulje, a tajna je u samo jednom sastojku.

Iako kaloričnija, najlepša je pohovana. A kako pohovanje može da bude pipav posao, imamo neke trikove i da tu sebi olakšate posao.

Naime, umesto brašna, treba da koristite gustin.

Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće biti masna.

Freepik
 

A da bi vam bilo potpuno jasno kako se to radi, donosimo i recept za pohovanje ribe:

Sastojci:

  •     1 kg ribe po vašem izboru
  •     200 g gustina
  •     3 kašičice soli
  •     1 kašičica bibera
  •     1 kašičica belog luka u prahu
  •     drugi začini po vašem izboru
  •     ulje za prženje

Priprema:

Najpre ribu isecite na komade, pa je posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Kada je gotova, poslužite je uz neki prilog. Mi predlažemo dalmatinsko varivo ili sam krompir.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike