Prženje mesa bez ulja? Da, moguće je, profesionalci koriste ovaj trik

13.06.2023

14:41

0

Autor: K. O.

Stiže leto mora da se vodi računa o kalorijama i liniji

Prženje mesa bez ulja? Da, moguće je, profesionalci koriste ovaj trik
šnicla meso - Copyright Profimedia

Šalu na stranu, svima nam je poznato da ulje baš i nije najzdravija namirnica, te da bi trebalo izbegavati pripremu hrane na ovaj način.

Nekako je prženje mesa bez ulja nezamislivo, tačnije uvereni ste da ne može da bude ukusno kao kada se proprži na masnoći.

A uz određena pravila, meso će biti kao iz najboljih restorana.

Najpre je važno da se meso dobro odmrzne i da bi bilo dobro da u marinadi, pre prženja, stoji minimum pola sata. Profesionalni kuvari imaju još jedan jako važan savet.

Naime, prema njihovim rečima, kod prženja je prilično važno i na koju stranu ćete okrenuti meso. Ukoliko želite da bude savršeno isprženo, potrebno je da ga prvo okrenete na stranu koja ima više masnoće.

Pixabay
 

I tu je glavna caka jer dok se bude topila, mast će omogućiti da se meso isprži u sopstvenom soku, bez kapi ulja.

Isprobajte ovaj način i shvatićete da je ukus mesa koje se pržilo u sopstvenoj masti mnogo bolji od ukusa mesa koje je prženo u ulju.

Inače, kada su u pitanju svinjsko i jagnjeće meso, tu tek ne mora da se dodaje ulje jer ove vrste mesa sadrže i više nego dovoljnu količinu masti da se isprže bez korišćenja ulja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike