Ove tri fantastične salate mogle bi biti „fajnal tač“ vaše uskršnje trpeze: Em su zdrave, em se brzo prave (RECEPTI)

15.04.2023

14:31

0

Autor: Z. A.

Sve tri su baš dobre

Ove tri fantastične salate mogle bi biti „fajnal tač“ vaše uskršnje trpeze: Em su zdrave, em se brzo prave (RECEPTI)
Copyright Pexels

Svaka domaćica je verovatno osmislila šta će da pripremi svojim najmilijim ljudima za ovaj veliki hrišćanski praznik. Ali u slučaju da je česma s gastro-idejama presušila, evo nas za spas.

Nas je malo vodila boja, malo nazivi, a pomalo i ono čime mi volimo da slavimo.

Bela mimoza salata

Printscreen: YouTube/porodična svakodnevica
 

Rođaka mimoza salate – samo nema boju. Sastojci se rendaju i stavljaju u slojevima u činiju, najbolje nižu. Mere su dobre, a svako ima otvorenu mogućnost da ih prilagodi sebi i svom ukusu.

Vreme pripreme:

  • oko 45 minuta

Sastojci:

  • 3-4 veća krompira
  • 200 g majoneza
  • 150 g šunke
  • 300 g krem sira
  • 3 jajeta
  • 2 x 180 g pavlake
  • 100 g kačkavalja

Priprema

1 Krompir skuvajte, izvadite iz vode i malo ohladite. Jaja skuvajte, ogulite i ohladite.

2. Narendajte krompir po dnu činije ravnomerno i malo posolite.

3. Majonezom prekrijte krompir. Preko majoneza, izrendati šunku.

4. Krem sir ravnomerno razmažite preko šunke. Narendati jaja preko krem sira.

5. Pavlaku ravnomerno razmažite preko jaja, a preko svega narendajte kačkavalj. Držite salatu na hladnom do služenja.

Pileća susam salata

Printscreen: YouTube/Mikina Kuhinja
 

Vreme pripreme

  • oko 30 minuta

Sastojci:

  • 250 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 200 g stišnjene šunke
  • 2 kisela krastavca
  • 5 kašika susama
  • 1/3 kašičice soli

Priprema:

1. Prvo istostirajte susam u tiganju oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju, non-stop mešajte.

2. Obarite belo meso, te ga isevckajte, usitnite krastavce i šunku, pa sve izmešajte. Posolite, dodajte pavlaku i majonez, te sve dobro promešajte.

3. Dodajte ohlađen susam i sve sjedinite. Služite odmah ili je pokrivenu alu-folijom držite u frižideru.

Zeleni miks sa crvenim akcentima i dresingom od senfa

Pexels
 

Vreme pripreme:

  • oko 20 minuta

Sastojci:

  • 1 glavica zelene salate
  • 1 šaka bebi spanaća
  • 1 šaka rukole
  • 1 šaka seckanog belog kupusa
  • 1 avokado
  • 1 paradajz
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 1 limun
  • 1 kašičica senfa
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • prepečeni susam

Priprema

1. Sve zeleno povrće operite, a listove zelene salate narežite na trake.

2. Crveni luk iseckajte na rebarca.

3. Avokado izvucite iz kore i nasckajte ga na kockice, te iseckajte paradajz na kocke.

4. Sve povrće pomešajte u većoj činiji i posolite.

5. Iscedite limun, soku dodajte kašičicu senfa i maslinovo ulje.

6. Prelijte povrće dresingom i promešajte.

Bon appetit!

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike