Ove tri fantastične salate mogle bi biti „fajnal tač“ vaše uskršnje trpeze: Em su zdrave, em se brzo prave (RECEPTI)
Sve tri su baš dobre
Svaka domaćica je verovatno osmislila šta će da pripremi svojim najmilijim ljudima za ovaj veliki hrišćanski praznik. Ali u slučaju da je česma s gastro-idejama presušila, evo nas za spas.
Nas je malo vodila boja, malo nazivi, a pomalo i ono čime mi volimo da slavimo.
Bela mimoza salata
Rođaka mimoza salate – samo nema boju. Sastojci se rendaju i stavljaju u slojevima u činiju, najbolje nižu. Mere su dobre, a svako ima otvorenu mogućnost da ih prilagodi sebi i svom ukusu.
Vreme pripreme:
- oko 45 minuta
Sastojci:
- 3-4 veća krompira
- 200 g majoneza
- 150 g šunke
- 300 g krem sira
- 3 jajeta
- 2 x 180 g pavlake
- 100 g kačkavalja
Priprema
1 Krompir skuvajte, izvadite iz vode i malo ohladite. Jaja skuvajte, ogulite i ohladite.
2. Narendajte krompir po dnu činije ravnomerno i malo posolite.
3. Majonezom prekrijte krompir. Preko majoneza, izrendati šunku.
4. Krem sir ravnomerno razmažite preko šunke. Narendati jaja preko krem sira.
5. Pavlaku ravnomerno razmažite preko jaja, a preko svega narendajte kačkavalj. Držite salatu na hladnom do služenja.
Pileća susam salata
Vreme pripreme
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 250 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 300 g pilećeg belog mesa
- 200 g stišnjene šunke
- 2 kisela krastavca
- 5 kašika susama
- 1/3 kašičice soli
Priprema:
1. Prvo istostirajte susam u tiganju oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju, non-stop mešajte.
2. Obarite belo meso, te ga isevckajte, usitnite krastavce i šunku, pa sve izmešajte. Posolite, dodajte pavlaku i majonez, te sve dobro promešajte.
3. Dodajte ohlađen susam i sve sjedinite. Služite odmah ili je pokrivenu alu-folijom držite u frižideru.
Zeleni miks sa crvenim akcentima i dresingom od senfa
Vreme pripreme:
-
oko 20 minuta
Sastojci:
- 1 glavica zelene salate
- 1 šaka bebi spanaća
- 1 šaka rukole
- 1 šaka seckanog belog kupusa
- 1 avokado
- 1 paradajz
- 1 velika glavica crvenog luka
- 1 limun
- 1 kašičica senfa
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- so
- prepečeni susam
Priprema
1. Sve zeleno povrće operite, a listove zelene salate narežite na trake.
2. Crveni luk iseckajte na rebarca.
3. Avokado izvucite iz kore i nasckajte ga na kockice, te iseckajte paradajz na kocke.
4. Sve povrće pomešajte u većoj činiji i posolite.
5. Iscedite limun, soku dodajte kašičicu senfa i maslinovo ulje.
6. Prelijte povrće dresingom i promešajte.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari