Znate li da majonez u salatama vrlo lako možete da zamenite? Ova četiri preliva su idealna, a tu je i onaj za čuvenu rusku salatu

01.12.2022

13:49

0

Autor: Z.A.S.

Svaka od ovih varijanti je mnogo zdravija i mnogo manje kaloričnija

Znate li da majonez u salatama vrlo lako možete da zamenite? Ova četiri preliva su idealna, a tu je i onaj za čuvenu rusku salatu
Ruska salata - Copyright Profimedia

Iako znamo da nije najzdraviji, majonez je mnogima omiljeni namaz, a mnogobrojni recepti ga sadrže u sebi.

S obzirom na to da je vreme slava, ali nam se bliže i praznici, verujemo da ćete majonez koristiti mnogo više nego što za tim ima potrebe tokom ostatka godine.

Bilo da planirate salatu sa pečurkama, ili rusku salatu, bez koje verujemo nijedno slavlje ne može da prođe, pokušajte da zamenite majonez nekim od ova četiri preliva.

Preukusni su i salatama će dati poseban šmek, a vi se, sigurni smo, nećete pokajati što ste ih iskoristili jer su i mnogo manje kalorični.

Pixabay
 

Salate sa krompirom ili mesom

Majonez zamenite prelivom sa krastavcem, koji ćete napraviti tako što ćete rendani krastavac pomešati sa mlevenim belim lukom, izdrobljenim feta sirom, sa malo pavlake i seckanom mirođijom. Sve lepo sjedinite, tako da dobijete glatku smesu, a zatim prelijte salatu.

Salate sa pečurkama

Svaku salatu koja u sebi sadrži pečurke možete da prelivate jogurtom i mlevenim belim lukom. Promešajte ova dva sastojka, a zatim posolite i prelijte maslinovim uljem. Nakon toga ponovo promešajte i sipajte u salatu.

Pexels
 

Salate sa mesom ili od povrća

Svež sir i tvrdo kuvana žumanca pomešajte sa malom količinom kefira i senfom. Sve dobro sjedinite, a zatim sipajte u salatu umesto majoneza.

Profimedia
 

Ruska salata i salate sa krabinim štapićima

Pavlaku, soja sos, balzamiko i senf pomešajte i to je sve. Ovaj preliv je odlična zamena za majonez, a salati će dati poseban šmek.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike