Recept dana: Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom - slojevita fantazija obučena u najlepše ukuse proleća (VIDEO)

07.04.2023

07:57

0

Autor: Z.A.S.

Kolač koji će obožavati i mlađi i stariji

Recept dana: Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom - slojevita fantazija obučena u najlepše ukuse proleća (VIDEO)
Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom - Copyright Printscreen/YouTube/Delicious and simple food

Kolači sa kokosom spadaju u lagane, kremaste i, naravno, preukusne. Jedna od velikih prednosti ovakvih kolača jeste i ta što je priprema uglavnom brza i jednostavna, pa ih mnoge domaćice često prave.

Ukoliko ste ljubitelj kokosa i ovakvih poslastica, obavezno isprobajte recept za kolač sa mekanim kokos biskvitom, voćnim želeom i filom od krem sira.

Sve to u kombinaciji sa belom čokoladom odozgo stvoriće pravu fantaziju ukusa u kojoj će uživati i mlađi i stariji.

Pexels
 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 70 g ulja
  • 50 ml mleka
  • 80 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 40 g kokosa
Pexels
 

Za premazivanje:

  • 50 ml mleka
  • 2 kašičice šećera u prahu

Za voćni žele:

  • 1 kašičica želatina
  • 60 ml hladne vode
  • 750 g zaleđenih malina
  • 50 g šećera
Pixabay
 

Za fil:

  • 50 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 300 g krem sira
  • 40 g kokosa
  • 100 g bele čokolade
Profimedia
 

Priprema: 

Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mleko, kokos i ulje i sve dobro promešajte.

Testo sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu.

Želatin pomešajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta.

Smesu sipajte preko kore i lepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umešajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite belom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike