Recept dana: Domaća pašteta od maslina i luka - posna, preukusna i očas posla gotova!
Toliko je ukusna da ćete je rado pripremati čak i kada ne postite
Među nama ima mnogo ljubitelja paštete, a opšte je poznato da je ona koju sami napravimo uvek kvalitetnija i da je mnogo bolje rešenje od onih koje nam nude po marketima.
Mnogi misle da priprema paštete zahteva mnogo vremena i da je u pitanju veliki posao, ali to zapravo uopšte nije tako. Pogotovo kada spremate posnu paštetu.
S obzirom na to da je počeo Veliki uskršnji post, idealno je vreme da pripremite ukusnu paštetu od svega nekoliko namirnica. Ova verzija ne samo da je mnogo zdravija, već je i mnogo ukusnija.
Za pripremu paštete od maslina, luka i indijskog oraha vam neće biti potrebno mnogo vremena, a bićete oduševljeni ukusom. Ukoliko želite da bude pikantnija, dodajte i ljutu papričicu.
Vreme pripreme:
- 10 minuta
Sastojci:
- 250 g indijskog oraha
- sok od 1/2 limuna
- 2 čena belog luka
- 2 mlada luka
- 5-6 maslina
- 125 ml vode
- 2 kašičice soli
Priprema:
Sipajte u blender sirov i neslan indijski orah, a zatim dodajte beli luk, iseckan mladi luk, masline, limunov sok i vodu.
Sve posolite i dobro izblendirajte, a zatim služite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari