Recept dana: Marinirane krmenadle na grilu
Cvrči, cvrči meso ukusa puno
Možete vi i ceo vikend da provedete u kuhinji, ali tako ćete propustiti druženje s porodicom. Zato vam predlažemo da pripremite ove jednostavne, a fenomenalne svinjske krmenadle na grilu. Najbolje je da meso što duže ostane u marinatu, ali ako se za ovaj recept odlučite u poslednjem trenutku, neka se marinira bar dva sata.
Sastojci:
1 kg svinjetine (oko 8 krmenadli)
Za marinadu:
- 4 kašike belog vina
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice soli
- malo bibera
Za prilog:
- 500 g pečuraka
- 300 g crvene paprike
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Domaća pica
Priprema:
1. Meso blago izlupajte i posolite.
2. U dubljoj činiji promešajte sastojke za marinadu.
3. Stavite meso u marinadu i ostavite ga da stoji u frižideru bar dva sata. Povremeno ga okrenite da se ravnomerno marinira.
4. Marinirano meso ocedite i stavite na zagrejan gril tiganj ili roštilj i pecite ga dok ne porumeni. Tokom pečenja meso prelivajte marinadom i povremeno okrećite. Gotovo meso ostavite na toplom.
5. Na tiganju ili roštilju ispecite pečurke i paradajz.
6. Uz ovo meso dobro ide i neki beli sos, po želji.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari