Recept dana: Marinirane krmenadle na grilu

09.10.2020

06:08 >> 14:37

0

Autor: Z. A.

Cvrči, cvrči meso ukusa puno

Recept dana: Marinirane krmenadle na grilu
Copyright Pixabay

Možete vi i ceo vikend da provedete u kuhinji, ali tako ćete propustiti druženje s porodicom. Zato vam predlažemo da pripremite ove jednostavne, a fenomenalne svinjske krmenadle na grilu. Najbolje je da meso što duže ostane u marinatu, ali ako se za ovaj recept odlučite u poslednjem trenutku, neka se marinira bar dva sata.

Sastojci:  

1 kg svinjetine (oko 8 krmenadli)

Za marinadu:

  • 4 kašike belog vina
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice soli
  • malo bibera

Za prilog:

  • 500 g pečuraka
  • 300 g crvene paprike

MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Domaća pica 

Priprema:

1. Meso blago izlupajte i posolite.

2. U dubljoj činiji promešajte sastojke za marinadu.

3. Stavite meso u marinadu i ostavite ga da stoji u frižideru bar dva sata. Povremeno ga okrenite da se ravnomerno marinira.

4. Marinirano meso ocedite i stavite na zagrejan gril tiganj ili roštilj i pecite ga dok ne porumeni. Tokom pečenja meso prelivajte marinadom i povremeno okrećite. Gotovo meso ostavite na toplom.

5. Na tiganju ili roštilju ispecite pečurke i paradajz.

6. Uz ovo meso dobro ide i neki beli sos, po želji.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike