Recept dana: Svinjska kolenica u pivu - omiljeni restoranski specijalitet, od kojeg curi voda na usta, direktno iz vaše rerne (VIDEO)

02.12.2022

07:04

0

Autor: Z.A.S.

Za pripremu ovog specijaliteta biće vam potrebno nekoliko sati, ali svaki minut vredi

Recept dana: Svinjska kolenica u pivu - omiljeni restoranski specijalitet, od kojeg curi voda na usta, direktno iz vaše rerne (VIDEO)
Svinjska kolenica u pivu - Copyright Printscreen/YouTube/FooDee

Svinjska kolenica je čuveni restoranski specijalitet, a mnogi u njih i odlaze kako bi jeli ovo preukusno jelo.

Međutim, svinjsku kolenicu, vrlo jednostavno, možete da napravite i sami, kod kuće. Sve što je potrebno da uradite jeste da ispratite uputstva i recept i za nekoliko sati ćete uživati u rezultatu.

Kao prilog, servirajte kuvani ili pečeni krompir, ili bareno ili grilovano povrće, u zavisnosti od toga šta najviše volite.

Vreme pripreme:

  • 3 sata
Profimedia
 

Sastojci:

  • 1 ili 2 svinjske kolenice
  • korica 1 pomorandže
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 5 pupoljaka karanfilića
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 - 1,5 l piva
  • so po ukusu
Pexels
 

Glazura:

  • 1-2 kašike soka od pomorandže 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda
Pixabay
 

Priprema:

Čen belog luka isecite na kriške, a na kolenici napravite rezove i ubacite beli luk. Prelijte svinjske kolenice pivom, a zatim dodajte koru pomorandže, šargarepu, so po ukusu, biber u zrnu, luk, pupoljke karanfilića i lovorov liste. Pokrijte ih poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Nakon toga pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf, svinjske kolenice stavite na pleh i premažite ih glazurom, a zatim ih pecite na 180 stepeni oko 30-45 minuta.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike