Presolili ste jelo i planirate da ga bacite? Odmah se zaustavite, jer imamo tri rešenja zahvaljujući kojima ćete dobiti idealan ručak

08.01.2023

14:22

0

Autor: Z.A.S.

Iskoristite namirnice koje već imate kod kuće i spasićete stvar

Presolili ste jelo i planirate da ga bacite? Odmah se zaustavite, jer imamo tri rešenja zahvaljujući kojima ćete dobiti idealan ručak
Žena soli jelo - Copyright Freepik

Čak i najiskusnijim domaćicama se nekada dogodilo da presole jelo. I onda nastane panika, pogotovo ako ne znate kako da popravite nastalu štetu.

Ne samo da su mnoga jela tako propala, već bi često završavala i u kanti, pa em što biste sve morali iz početka, što bi vam značajno oduzelo vreme, već biste iznova morali da dajete novac na namirnice.

Naravno da nema potrebe za bacanjem hrane, pogotovo jer postoje odlični trikovi koji mogu da vam pomognu da rešite ovaj problem i neutrališete so iz vašeg kuvanog jela.

Možda ste već i čuli za trik sa krompirom, ali on se uglavnom koristi za kuvana jela i to tako što se kockice krompira ubace u supu, čorbu, paprikaš, ili nešto slično. On, tokom kuvanja, pokupi višak soli, ali zahvaljujući ovim savetima, problem će sigurno biti rešen.

Kisele namirnice

Limunov sok, sok od paradajza i sirće će neutralisati slanoću jela. Važno je da odaberete kiselu namirnicu koja se uklapa sa sastojcima koji se nalaze u tom jelu. Kada niste sigurni koju namirnicu treba da dodate, koristite kiselinu neutralnog ukusa, kao što su pirinčano sirće, ili belo vinsko sirće. Ove dve namirnice su kompatibilne sa mnogo različitih jela.

Pixabay
 

Zaslađivač

Ukoliko želite da slanoću jela neutrališete, u tom slučaju dodajte smeđi šećer ili javorov sirup. Oni će jelu dodati karakterističan ukus karamele, a to je odlična kombinacija. Ukoliko želite sastojak koji je neutralniji, upotrebite beli šećer.

Pixabay
 

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi, poput pavlake za kuvanje ili putera, dodaju se u jela koja se duže krčaju. Ipak, oni neće u potpunosti neutralisati slanoću, ali će jelo zato dobiti kremastiju strukturu, pa ćete na taj način prevariti nepca. Ukoliko dodajete sastojke kao što su komadić krem sira ili malo kisele pavlake, stavite ih u gotovo jelo koje ste već sklonili sa šporeta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike