Kako da kolači od slatkog testa što duže ostanu sveži? Trik je u jednom sastojku koji će ga učiniti mekanim i produžiće mu svežinu

19.12.2022

13:44

0

Autor: Z.A.S.

Sve što je potrebno jeste da u testo dodate malo kisele vode

Kako da kolači od slatkog testa što duže ostanu sveži? Trik je u jednom sastojku koji će ga učiniti mekanim i produžiće mu svežinu
Copyright Profimedia

Neki kolači su prilično jednostavni za pripremu, a oko nekih se pomučimo. Ipak, jedno je sigurno - u njima apsolutno svi uživamo.

Međutim, kada se pravi testo, postoji mogućnost da ono ne uspe iz prvog pokušaja, ili da kolači ne budu sveži više dana, a kako je period slava uveliko u toku, a bliže se i novogodišnji i božićni praznici, potrebno je da ostanu sveži makar 2-3 dana.

Ukoliko planirate da pravite kolače od slatkog testa, nemate razloga za brigu, jer ono uopšte nije komplikovano za pripremu. Samo je potrebno da znate kako da ga umesite.

Pixabay
 

Takođe, uz pomoću ovih nekoliko saveta, testo će uspeti čak i domaćicama koje nisu previše vešte i nemaju mnogo iskustva u kuhinji. Kolači će biti idealni.

Najveća greška, koju mnogi prave, prilikom pripreme slatkog testa, jeste ta što dodaju previše jaja, jer belance testo čini žilavim i grubim. Sa druge strane, previše brašna može da ga osuši.

Pixabay
 

Ali, nema razloga za zabrinutost. Sve što je potrebno da uradite jeste da dodate jedan sastojak koji će apsolutno svako testo učiniti savršenim, ali i, što je najbitnije, svežim više dana. U pitanju je kisela voda, zahvaljujući kojoj će slatko testo bolje narasti, a, nakon pečenja, duže ostati sveže i mekano.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike