Priprema musake je prilično jednostavna, a uz ovih nekoliko zlatnih saveta svaki put će ispasti savršena

09.07.2022

12:24

1

Autor: Z.A.S.

Obavezno obratite pažnju na količinu vode, jer ukoliko je bude premalo, gornji deo će se prepeći, a ukoliko je bude previše, neće ispariti do kraja

Priprema musake je prilično jednostavna, a uz ovih nekoliko zlatnih saveta svaki put će ispasti savršena
Musaka sa tikvicama - Copyright Profimedia

Musaka je tradicionalno grčko jelo, a obožavaju ga i mnogi Srbi. Priprema se od krompira i mlevenog mesa, a postoji i mnogo verzija ovog jela koje uključuje razno povrće i sosove.

Sama priprema musake nije ni najmanje komplikovana, ali ipak bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko stvari, da bi ona bila sočna i ukusna.

Pre svega, obratite pažnju na posudu. Bilo bi dobro da ona u kojoj planirate da pripremite musaku, bude ili vatrostalna ili limena.

Profimedia
 

Zatim, količina vode. Nikako ne sme da je bude premalo, jer će u tom slučaju gornji deo biti prepečen, a, ukoliko je budete sipali previše, onda neće sva ispariti. Dakle, procenite koliko vode je dovoljno, a uvek možete i malo da je dolijete naknadno.

Idealna temperatura za pečenje musake je 180 stepeni, jer nije ni previše jaka, ali ni preslaba, pa će ona biti savršeno ispečena. Naravno, pre nego budete počeli da je pečete, obavezno prvo zagrejte rernu.

Pecite je oko 40 minuta, a nakon toga je prelijte, skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta.

Profimedia
 

I da ne zaboravimo, da bi jelo "disalo", obavezno viljuškom malo probušite foliju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike